Is de boom ziek

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/04/2016 - 00:33
Hendrikje

Is de boom ziek

Er zijn meerdere bomen achter in de tuin waar de schors van barst (appelbomen,lijster, moerbeiboom). Weet iemand wat de oorzaak is. Op de foto zie je een dode Bremley die vorig jaar nog veel appels heeft geproduceerd.

Is de boom ziek
za, 09/04/2016 - 01:41
WiPe

Je geeft te weinig info. Wat is er daar gebeurd? Is de grond recent opgehoogd? Zijn de bomen recent aangeplant? Barsten van de stam heeft vaak te maken met wortelsterfte. Kun je meer info en meer foto's geven?

za, 09/04/2016 - 10:49
Hendrikje

Deze is wat duidelijker, hoop ik. De boom staat al meerdere jaren 4 a 5 jaar, nooit problemen gehad. Geldt ook voor de andere bomen die barsten. We willen graag weten of het hier om een ziekte gaat we hebben namelijk veel bomen in de tuin of dat het om chemicaliën gaat. Wanneer het om ziekte gaat moeten we snel handelen denk ik voor dat de andere fruitbomen besmet raken.

Is de boom ziek
za, 09/04/2016 - 14:44
WiPe

Dezelfde foto. Waarom zou dat duidelijker zijn? Je kan misschien iets beter zien dat die foto onvoldoende informatie geeft, maar daar stopt het ook. Over het algemeen is taksterfte een symptoom van een onderliggend probleem. Het is erg lastig om zonder ter plaatse te gaan een goed beeld te krijgen van de situatie. Zonder bijkomende info lukt dat nooit.

za, 09/04/2016 - 15:21
Hendrikje

De foto mag maar 700 pixels (550 kB) zijn? Het is niet alleen de takken maar ook de stam. We vermoeden chemicaliën, (roundup zeer hoge concentratie) alleen weten we het niet zeker. Is het Roundup dan kun je niets doen is het een ziekte dan moeten we waarschijnlijk snel actie ondernemen voor dat de rest besmet wordt. We hebben nog nooit problemen gehad in die hoek van de tuin, aan de grond zal het niet liggen. Het enige wat ik nu graag wil weten is, gaat het om een ziekte of is het wat anders. Foto van (stam) lijsterbes die aan het schilferen is.

Is de boom ziek
Onderwerp gesloten