plakkende planten

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/08/2005 - 13:35
hilde80

plakkende planten

Hallo, ik heb al een hele tijd last van plakkende planten. Ze scheiden een plakkerige vloeistof uit op hun bladeren (heldere vloeistof). Dit is erg vervelend, want ik krijg ze niet schoon, de vensterbank, de vloer en de ramen worden er erg vies van en het trekt mieren aan. Ze staan op het zuiden, dus vrijwel altijd in de zon. Het maakt niet uit wat er staat, ze beginnen bijna allemaal te plakken. Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen?

do, 18/08/2005 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij zijn het niet zozeer de planten die de vloeistof afscheiden dan wel de bladluizen die zich op uw planten bevinden. Deze scheiden na het opzuigen van plantensappen het overtollig suiker terug uit (waar de mieren verzot op zijn). Behandelen met insecticide... Veel succes

vr, 19/08/2005 - 13:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zou best kunnen, maar ik zie verder geen beestjes op de planten zitten. Wel komen er na verloop van tijd bruine ovale bultjes op de onderkant van de bladeren te zitten. En ik vind het ook zo vreemd dat het niet uitmaakt wat voor plant het is. Elke plant die daar staat, word gewoon raar.

za, 20/08/2005 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

jou plant heeft last van schildluis. Een zeer hardnekkig diertje dat zich verstopt onder een bruin hoedje. Jonge diertjes hebben een wit hoedje. Deze hoedjes kleven met een soort was op je plant.
Bestrijden met een gewoon bladluisprodukt helpt niet omdat het niet door de schildjes gaat. Wat je nodig hebt is ofwel een produkt dat de waslaag oplost bv brandspiritus of een product dat je in het gietwater doet en dat zo via de wortels de plant rondgaat.
Mijn planten hebben ook reglmatig last van dit ondier. Ik gebruik altijd Provado Garden van Bayer. Eén van de weinige produkten in de handel.
Marc

za, 20/08/2005 - 13:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt! Ik zal dit product zeker proberen. Ik vind het alleen wel jammer, al die ondiertjes in mijn planten. Ik vind planten nou juist erg mooi en vind het niet leuk als ze het niet naar hun zin hebben. Nogmaals bedankt!

di, 06/09/2005 - 13:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maareh... Hoe kunnen die beestjes er nou eigenlijk in komen? Ik bedoel, deze planten staan dus de hele dag in de brandende zon en voor de rest heb ik er geen last van bij andere planten. Komt het omdat ze juist zo warm staan? Misschien zijn er ook wel andere planten die er wel goed tegen kunnen en niet ziek worden? Hilde

wo, 07/09/2005 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag hilde, een kleine tip misschien als je graag biologisch insecten wiltt bestrijden, gebruik dan pyretrex bio.
Wat die bultjes onderaan de bladeren betekenen, wel dat is roest, ontstaat waarschijnlijk op de plant omdat die verzwakt is door de bladluis. Roest is een schimmelinfectie.
Tevens kun je bladluis hebben op alle planten, en alle standplaaatsen.
groeten

do, 08/09/2005 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je wel. Ik zal dit product ook even proberen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag