Snoeien van een wilg ?? UPDATE

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/02/2006 - 16:22
Paola

Snoeien van een wilg ?? UPDATE

Langs ons stuk land hebben wij een uit de klauwen gegroeide haag staan. We hebben geen idee wat voor bomen het zijn, we denken wilgen? We weten in ieder geval wel dat ze niet zo hoog horen te zijn. Kan iemand mij vertellen wat voor soort boom dit is en hoe en wanneer we hem moeten snoeien zodat het weer een nette dichte haag word ?

Snoeien van een wilg ?? UPDATE
do, 02/02/2006 - 09:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beetje lastig te zien van zo'n afstandje, maar het lijkterop dat het struiken /bomen zijn die al eens eerder zijn afgezet op kniehoogte. Op de foto lijkt het alsof het knotjes zijn. Als het wilgen, essen, elzen o.i.d. zijn kan je ze om de paar jaar weer terugknotten. Een nette dichte haag zal dat echter nooit worden. Daat zijn dezeniet echt voor bedoeld.

do, 02/02/2006 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze bomen zijn ooit als knotbomen neergezet, gezaagd, dus dienen deze om de drie tot vijf weer opnieuw geknot te worden. Dat is het makkelijkste als het blad ervan af is. Als het vriest kan je overigens prima snoeien.
Met vriendelijke groet Martin van Staalduinen
www.martinvanstaalduinenboomverzorging.nl

ma, 06/02/2006 - 16:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er een andere foto bij gezet die misschien wat duidelijker is. Als ik het goed begrijp kunnen we de takken vanaf de knot eraf zagen? En wat voor boom zou het zijn?

di, 07/02/2006 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

volgens mij zijn het beuken tenminste dat kan ik ervan maken, en ze zijn inderdaad al een keer eerder geknot.

do, 01/02/2007 - 12:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Knoten kan bijna bij alle bomen als je het maar in een perejoden doet als de boom in rust is winter tijd wacht wel met snoei bij ekstreeme vorst dan droogt de takken te hart in

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag