Tussen de bomen opkuisen, maar hoe???

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/12/2015 - 12:25
heavyc

Tussen de bomen opkuisen, maar hoe???

Hoi tuinvrienden,
Onlangs hebben we een woning gekocht en wij hebben een 12 tal eiken bomen op onze grond staan.
Tussen de bomen is echter een wildgroei van onkruid,struiken,klimop,... maw het ziet er niet uit. Ik had deze graag opgekuisd zodat deze er een beetje uitzien zoals op de bijgevoegde foto. Dus geen onkruid, struiken, klimop,enz. Tijdens de winter vallen erg veel blaadjes en eikels op de grond, wat wel een mooi beeld zou moeten geven als alles tussen de bomen opgekuisd is.
Ik weet echter niet hoe ik dit moet doen? Moet ik producten gebruiken? Alles zelf uitrekken en opschonen? Komen de brandnetels, struiken ed nog terug,...
Alvast bedankt voor het meedenken!

Tussen de bomen opkuisen, maar hoe???
di, 15/12/2015 - 17:25
WiPe

Brandnetels kun je gemakkelijk weg krijgen door met een spitvork of riek onder de wortels te steken en de wortelstokken uit te spitten. Met een spade steek je die gemakkelijk door, waardoor er stukken blijven zitten. Struiken kun je uitgraven, of als de stronken te groot zijn, afzagen. Die zullen dan waarschijnlijk in het voorjaar opnieuw uitlopen, maar als je om de drie vier weken alle nieuwe scheuten afknipt, duurt het niet lang of ze zijn helemaal dood.

wo, 16/12/2015 - 12:51
RdB

Anderzijds: onder die eiken wordt het nooit zo doods en saai als onder de beuken op de foto,
Ruud

wo, 16/12/2015 - 18:56
birdwatcher

Ruud je weet toch! Doods en kaal wordt tegenwoordig als mooi en netjes gezien ;)

wo, 16/12/2015 - 22:11
WiPe

Het klopt dat er onder beuken weinig planten groeien. Maar dat het onder beuken doods en saai zou zijn is een serieuze misvatting. Oder beuken vind je een massa leven. Maar weinig bloemetjes ;-)

Onderwerp gesloten