buurman

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/06/2015 - 16:55
Gert Bijvank

buurman

Achter in onze tuin staan 3 hoge berken (ja, echt hoog, volwassen) en zoals algemeen bekend geven deze enige overlast (naast hun prachtige aanwezigheid) in de vorm van vallend blad, bloesem en zaden. De bomen staan ruim 6-8 meter van de erfscheiding. Een buurman, wiens werkplaats/garageboxen aan onze grond grenst en hiervan de daken graag schoonhoudt, ergert zich hieraan. Naast de regelmatige opmerking dat hij het niet erg zou vinden als wij de bomen zouden kappen (geen denken aan dus) veegt hij zijn daken regelmatig waarna hij al het blad/bloesem-afval richting onze composthoop gooit, waarbij het merendeel echter her en der naast de composthoop terecht komt. (kan ik dus alsnog opruimen) De vraag hierover: Is zijn standpunt, dat de bladeren van onze bomen komen en dus de bladeren die op zijn dak vallen weer terug gegooid mogen worden, steekhoudend? Ik ga daar zeker geen ruzie over maken, maar in een gesprek hierover is het handig te weten, wat de regels zijn.

ma, 08/06/2015 - 17:00
Hmm

Hoe de regels zijn weet ik niet, maar je zou hulp aan kunnen bieden bij het reinigen van zijn daken van jouw afval.Dan komt het meteen op je composthoop terecht en je kunt eventuele ruzie waarschijnlijk vermijden.

ma, 08/06/2015 - 17:10
Gert Bijvank

Het is mijn afval niet en het is denk ik ook maar de vraag of ik daar aansprakelijk voor ben. De buurman's erf+daken helpen schoonhouden lijkt mij niet mijn taak, want ik krijg weer bladafval van mijn achterbuurman en van de gemeente (eiken langs de straat); die zouden mij dan weer moeten helpen. Wel vind ik het redelijk dat mijn buurman bladafval, dat hij niet in zijn afvalbak kwijt kan, bij mij naar de composthoop BRENGT. Dat wil ik ook met hem bespreken, maar om voorbereid te zijn op de reactie het komt van jullie bomen, dus.... vraag ik mij af, hoe het juridisch in elkaar steekt.

ma, 08/06/2015 - 19:02
Gert Bijvank

Hartelijk dank; een vergelijkbare situatie. Ik bied mijn composthoop als stortplaats aan; het vegen+brengen is voor mijn buurman.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag