TUINAANLEG PLAN

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/07/2008 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

TUINAANLEG PLAN

WIJ ZOUDEN GRAAG EEN PLAN LATEN UITTEKENEN EN ONZE TUIN DAN ZELF AANLEGGEN. HEEFT IEMAND HIER ERVARING MEE? GOEDE ADRESSEN? HEB AL GEHOORD DAN EEN TUINARCHITECT VRIJ DUUR IS EN DAAROM SCHRIKT HET ONS AF. MAAR DE IDEEEN OM HET ZELF TE DOEN ONTBREKEN ONS. WIJ WILLEN BEETJE BIJ BEETJE ONZE TUIN AANLEGGEN, MAAR ZOUDEN WEL EEN AANSLUITEND GEHEEL WILLEN. HEB AL GEHOORD DAN EEN TUINCENTRUM VRIJ GOEDKOOP EEN PLAN ONTWERPT ALS JE DE PLANTEN DAAR AANKOOPT, MAAR AANGEZIEN WIJ DE AANLEG WILLEN SPREIDEN OVER 2 JAAR ZULLEN ZIJ HIER OOK NIET OP STAAN TE SPRINGEN. HEEFT IEMAND OOK VOOR EEN SITUATIE ALS DE ONZE GESTAAN? ERVARING? ALVAST BEDANKT.

za, 05/07/2008 - 19:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi, wij zijn met hetzelfde bezig, we hebben uiteindelijk toch een ontwerp laten maken met het idee die tekening (150 euro) gewoon te betalen, maar toen hij met de tekening kwam wou hij er niets voor hebben als we tenminste een aantal planten / bomen bij hun zouden aanschaffen. Zou hij volgend jaar zomer nog helemaal niets van ons hebben vernomen zou hij wel een keer een rekening sturen, dus allemaal erg schappelijk. Ik laat dus door hun het gazon aan leggen en we gaan wat planten en ws 2 boompjes bij hun kopen. Succes ermee, het is wel een hele klus vind ik,.

za, 05/07/2008 - 23:36
tuinprins

Als je het ontwerp door een tuincentrum laat maken krijg je vaak een beplantingsplan waarin dan planten zijn verwerkt die het tuincentrum zelf in voorraad heeft. Wie het hedendaagse sortiment van het gemiddelde tuincentrum kent weet dat schraalhans daar vaak de tuinmeester is.

Een beplantingsplan is echter totaal iets anders dan een goed tuinontwerp. Een goed tuinarchitect of tuinontwerper heeft oog voor het geheel (tuin sluit aan bij het huis, er is een goede verhouding tussen harde materialen (bestrating etc) en de beplanting, het ontwerp is een eenheid). Een tuinarchitect/tuinontwerper kost geld maar in de meeste gevallen is hij/zij dat waard. Het is echter belangrijk dat U de ontwerper nadrukkelijk verteld dat U het ontwerp zelf wil gaan uitvoeren en hoeveel het allemaal mag gaan kosten.

Gegroet, de tuinprins

zo, 06/07/2008 - 13:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is inderdaad een tuinontwerp wat we willen, al houdt dit voornamelijk beplanting in, want klinkers en terassen zijn reeds aanwezig.
Maar we willen iets meer dan gewoon wat beplanting langs de zijkanten, daarom dus het ontwerp.
Kennen jullie iemand die jullie aanraden? Prijs?

ma, 07/07/2008 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

EN,....ZELF AL EEN BEETJE OP ONDERZOEK UITGEWEEST?
DE INHOUD VAN DIT FORUM BESTUDEERD / GOOGLE?

ma, 07/07/2008 - 23:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uiteraard zijn we reeds op onderzoek uit gegaan.
Maar ik zou gewoon even willen weten van enkele personen bij welke tuinarchitect ze zijn geweest, kostprijs plan en tevreden of niet.
De websites van de meesten zijn schitterend, maar de prijs ook. 1500€ voor een ontwerp (geen supergrote tuin).

di, 12/08/2008 - 14:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij zitten net met hetzelfde probleem. Zouden graag een degelijk plan hebben om dan stuk per stuk zelf de werken uit te voeren.

Simone, kan je zeggen wie die tuinarchitect is die voor 150 EUR een plan maakt?

di, 12/08/2008 - 22:30
Sobbe

Hoi,

Ik heb mijn ontwerp zelf gemaakt inclusief het beplantingsplan. Klinkt ingewikkeld maar valt best wel mee. Voor je zelf op een rij zetten wat je met de tuin wilt. Heb je kinderen, dieren of dergelijks die ruimte nodig hebben. Wat vindt je mooi (romantisch of juist strak, wild of juist overzichtelijk) Verder kijken wat voor planten je mooi vindt en wanneer ze bloeien, hoe groot ze worden en wat de standplaats is. Als je dit weet, veel al te vinden p het intranet) heb je al aardig wat gegevens waarmee je kunt werken.

Voor mijn eigen tuin heb ik de hoofdlijnen (tuinhuisje en terassen) en de basisbeplanting (verschillende soorten bamboe) in één keer uitgezet. Verder vul ik dit ieder jaar aan met nieuwe beplanting. Inmiddels is het een aardig volle volwassen tuin. Ik hoor veel complimenten en dat terwijl ik geen groene achtergrond heb, wel vindt ik (exotisch) tuineren erug leuk.
Ik hoop dat ik je wat op weg heb geholpen. suc6

vr, 15/08/2008 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Enkele jaren geleden kon je in Appeltern, bij de informatie tuinen voor een 100 euro een ontwerp laten maken. Je moest dan foto's en ideeen meebrengen. Wij waren erg tevreden, kregen ook nog wat suggestie's mee voor de beplanting.

In Appeltern kun je ook gewoon leuke ideeen opdoen...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag