stichting Herpetofauna

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/12/2008 - 00:10
Herpetofauna

stichting Herpetofauna

Beste forumbezoekers,

Op deze wijze wil ik jullie attent maken op stichting herpetofauna. Stichting herpetofauna is in het leven geroepen om de diergroepen die onder de herpetofauna vallen zoals; Reptielen en amfibieën evenals hun biotopen te beschermen via kleinschalige conservatieprojecten.
Gezien de lange bestaansgeschiedenis van deze dieren zijn ze onmisbaar geworden voor elk denkbaar ecosysteem en het uitsterven van deze dieren zou niet alleen erg jammer zijn, maar in sommige gevallen zelfs desastreus voor alle andere bewoners van deze leefgebieden.
De laatste jaren zijn veel reptielen en amfibieën met uiterven bedreigd geraakt, door verlies van leefruimte, illegale handel en klimaatsveranderingen. Iedereen die met de hobby bezig is, zal zich regelmatig geconfronteerd zien met deze misstanden, omdat iedere dierenliefhebber de natuur een warm hart toedraagt maar vaak niet weet welke rol hij of zij kan spelen in natuurbehoud zal zijn/ haar weg vinden bij stichting herpetofauna.
Stichting herpetofauna helpt niet alleen bij conservatie, maar helpt ook bij het opzetten van nieuwe projecten voor soortbescherming en zorgt voor het uitdragen van de juiste informatie over deze bijzondere dieren.
De stichting probeert ook om andere organisaties en overheden te adviseren over natuurbehoud gericht op reptielen en amfibieën, maar ook bij vraagstukken met betrekking tot wetgeving die het verantwoord houden van reptielen en amfibieën in gevangenschap moet stimuleren.
Er zijn vele mogelijkheden om stichting herpetofauna te helpen, dit kan door middel van donaties, activiteiten ondersteunen, werving van nieuwe donateurs en uiteraard het aandragen van suggesties die de stichting nog beter kunnen laten functioneren. Inspraak van liefhebbers, beginner of gevorderd wordt enorm gewaardeerd.
Voor meer informatie over de stichting, de doelstellingen, de werkwijze en donateurschap wil ik jullie graag verwijzen naar de internetsite https://tinyurl.com/y4crjanq of https://tinyurl.com/y62wrpja.
Wie kiest voor reptielen en amfibieën, kiest voor stichting herpetofauna.

Mvg Ineke van Loon
Hoofd PR stichting herpetofauna.

za, 06/12/2008 - 18:05
birdwatcher

jullie kunnen hier misschien hulp bieden zie topic ,Iemand enig idee welk dier dit is?, onder natuurforum en wilde dieren forum.
bvd Dirk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag