Rupsachtigen op de muren

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/10/2010 - 16:43
IvanS

Rupsachtigen op de muren

Hallo, ik heb al enkele jaren last van worm/rupsachtigen in de woning.

De beestjes lijken van de vloer richting het plafond te kruipen. Op de vloeren is niets te zien. Regelmatig zie ik er een of 2 per dag op de muren van eigenlijk alle kamers zitten. Ze kruipen erg langzaam omhoog. Ze zijn geelbruin met een zwarte punt en harig. Er kan geen voedsel in het spel zijn. Het enige wat ik kan bedenken is dat ze door stof worden aangetrokken of iets dergelijks. Ik zit 4 hoog met een dak boven mij. Aan beide zijden heb ik buren. Ik kan geen nest vinden maar steeds 1 of 2 stuks die op de muur kruipen. Ze zijn ongeveer een halve cm lang.

Iemand enig idee?

Rupsachtigen op de muren
za, 30/10/2010 - 16:42
IvanS

Ik lees net dat de tapijt/museumkever gelijkende larven heeft. Ik kan me herinneren dat ik een kever vond een aantal weken terug op het keukenkastje van ongeveer 1 cm lang en zwart. Heeft deze er iets mee te maken?

zo, 31/10/2010 - 00:07
Windop

@ ivans : Museumkever is (in het volwassen stadium) niet zwart en slechts 5 mm groot, zie :
https://tinyurl.com/y42mhdl2

zo, 31/10/2010 - 10:14
IvanS

Dank voor de info.

Ik kan er wel van uit gaan dat het een museumkever larve betreft. Zaak is nu uitvinden waar ze vandaan komen. Ik heb een verbouwing gehad 4 jaar terug waar de gehele keuken is gerenoveerd en er een verlaagd plafond is ingezet in het hele complex. Ze lijken elke keer vanaf de vloer omhoog te kruipen via het plafond. Dit zou betekenen dat ze niet van het dak af komen. Ik heb een plat dak boven mij. Ik las dat ze zich ook nestelen in wol. Waar die wol dan zou moeten zijn, geen idee. Als iemand suggesties heeft, schroom niet om iets te schrijven.

di, 02/11/2010 - 20:23
starter

Hallo Ivans, ook ik stelde deze vraag op 7 oktober (welk beestje op de muur). Ik woon in een eengezinswoning en vind af en toe zo'n traag beestje in onze slaapkamer of in die van onze zoon. Verder nergens. Kevers heb ik nooit gezien in huis. Toch lijkt hij inderdaad het meeste op de larve van een tapijtkever, al snap ik niet waar die dan in ons huis van leeft...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag