Advies nodig Trachycarpus F.

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/05/2011 - 18:01
BertG

Advies nodig Trachycarpus F.

Beste exoten liefhebbers,

Heb hier even een adviesje nodig. Mijn Trachycarpus F. Heeft na afgelopen winter een zware tik gehad en heb alle bladeren moeten verwijderen.
2 kleine speren zijn nog aanwezig, maar sinds 8 april (datum van bladwijdering) heeft er nog geen mm groei plaatsgevonden.

Momenteel heb ik de speren beschermd dmv van een krant tegen de felle zon.
Ook blijf ik met regelmaat water geven.

Mijn vraag, handel ik hiermee juist of hebben jullie nog verdere tips?

Alvast bedankt
Bert

Advies nodig Trachycarpus F.
di, 03/05/2011 - 18:02
BertG

Foto 2

Advies nodig Trachycarpus F.
wo, 04/05/2011 - 11:48
Frankko123

Dat laatst dorre blad kun je er wel uittrekken indien je wat kracht zet. Dit blad gaat ook niet meer wat worden maar de nieuwe speer ziet er zo op de foto nog wel groen uit. Ik zou het gat wat er na het wegtrekken van het blad behandelen met anti schimmel middel van Bayer o.i.d. en het droog houden.

Voor de rest duimen dat het goed komt en de palm aankomende winter goed beschermen. Je ziet vaak dat de winter erop de genadeklap wordt uitgedeeld.

wo, 04/05/2011 - 03:56
edwardkarin

Ik steun het laatste verhaal van Franko123.

En het komt echt wel goed, ik heb dit zo vaak zo gehad.

gr. Edward

wo, 04/05/2011 - 14:11
BertG

Dank voor jullie antwoord. Het is voor mij de eerste keer dat ik dit in 5 jaar meemaak, het is dus nog wat wat onwennig :)

Het is dus wel noodzakelijk om die speer d.m.v. een krant o.i.d. te blijven beschermen tegen de zon of is dit eigenlijk niet nodig?

Bedankt weer
Bert

wo, 04/05/2011 - 14:22
edwardkarin

Ik weet niet waarom die krant?

Ik deed dat nooit, maar ik heb ook een wagnerianus waar ik diverse speren en het jongste blad uit kon trekken, dan zag ik al aankomen net als bij jou omdat je geen groei ziet na een tijdje.
Ik ben aan het trekken gegaan en ja hoor ik trok er 3 uit een speer en de 2 jongste bladeren, maar nu word er gelukkig weer een speer die ik voel omhoog gedrukt die zit ook vast.
Dus ach, het komt bij mij wel goed en bij jou zo te zien ook wel hoor.
Je kan het blad wat je nu hebt wel afknippen met een rozensnoeischaar, die heeft geen functie meer.
Die speer moet er nu wel uitkomen en open gaan richting een nieuw blad, dat kan je nu al dagelijks zien groeien als het goed is?

Dan gaat ie goed komen.

wo, 04/05/2011 - 14:36
Frankko123

Ik zou proberen ze eruit te trekken want er kan rot onder aan de speer zitten. Indien de jonge speer niet rot is laat hij toch niet los. Voordeel hiervan is dat je het ontstane gat goed kan schoonmaken behandelen en vervolgens drooghouden.

Ik heb een soortgelijk probleem alleen heb ik de meeste bladeren nog wel maar alleen rot aan de jongste 2 speren. Ik ga behandelen met Cuprex antischimmelpap en aankomende winter wat extra beschermen en droog houden.

wo, 04/05/2011 - 15:04
edwardkarin

Ja eruit proberen te trekken is het beste.

Maar nogmaals de trachycarpus en zeker deze komt terug, is duidelijk te zien, en je kan de nieuwe speer als ie goed is tenminste al zien uitlopen.

wo, 04/05/2011 - 16:14
BertG

Die krant moest bescherming bieden tegen de felle zon werd mij geadviseerd door een van de forumleden, vandaar....

Ik zal het verdroogde blad er afknippen. Het zit nog stevig vast, verwacht geen rot. Groei zit er (nog) niet in, maar blijf hoopvol op een goede afloop.

Thankx
Bert

wo, 04/05/2011 - 20:41
edwardkarin

Gaat nu ook niet zo snel, komt wel.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag