bladergroei palm

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/05/2006 - 01:32
van dijk

bladergroei palm

hallo ik heb een vraag over de groei van bladeren van de tracycarpus fortunei.
hoeveel bladeren kunnen ze laten groeien sinds ze vorig jaar in de grond staan.
hoop dat iemand me hiermee kan helpen ,alvast bedankt.
groeten van een exoot, tanja.

za, 06/05/2006 - 14:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Eerste jaar is vooral wortelaanzet , 2de jaar al wat meer bladergroei. Maar 3de jaar komen de palmen pas op hun nivo wat ze kunnen hebben ...

ma, 08/05/2006 - 01:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar begin mei een fortunei aangeplant met een dikke 40cm stamhoogte in de halfschaduw: is na een tiental dagen stilletjes beginnen groeien, heeft tijdens het seizoen exact 3 en een half blad bijgegroeid, om begin september plots volledig te stoppen met groeien, heeft de winter probleemloos doorstaan zonder bescherming, is enkele weken geleden beginnen groeie, het 4de blad is reeds opengevouwen en nr5 is onderweg!

Groeten Kim

ma, 08/05/2006 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

erg bedankt voor het andwoorden , nu weet ik ongeveer wat de palm gaat doen met de bladergroei.
groeten van een exoot, tanja.

ma, 08/05/2006 - 01:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste tanja
in het eerste jaar in de volle grond gaat de palm behoorlijk door, de terugval komt het jaar daarop, nou ja terugval is een groot woord.
Eigenlijk komt een zelfde aantal bladeren terug als daarvoor, de bevorderende groei komt na twee of drie jaren, dan zie je de echte veranderingen, dan wordt het genieten van de echte groei.
De palm in onze tuin groeit nu, na drie jaren ongeveer 20 cm per jaar.
Ik knip nu 10 of 12 bladen per jaar weg.
En telkens vol in de bloemen, zodra deze zich aandienen zal ik een foto plaatsen, echt een genot, dus even geduld en het wordt ruimschoots beloond.
Groeten
Hans

ma, 08/05/2006 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt ed , dus als ik het goed begrijp geeft ie dit jaar nog wat bladeren en volgend jaar staat ie een beetje stil om het derde jaar weer te gaan groeien.
corrigeer me als ik het niet goed heb.
nu heeft de palm wel al van die brede groen gele knoppen voor de bloeiwijze, houdt dat in dat ie dat volgend jaar eventjes niet gaat doen en het volgende jaar daarop weer wel, of hoe gaat dat.
groeten van een exoot, tanja.

ma, 08/05/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het hangt ook een beetje af van de plant zelf, een kleinere fortunei die in pot reeds enkele van onze winters geproefd heeft zal veel beter aanslaan als bv. eentje van 2meter stam met klein uitgestoken wortelkluit die recht van spanje komt of eentje met lange bladstelen die in een kas is opgekweekt.

wo, 10/05/2006 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mij T. Fortunei is ruim 2 jaar geleden in de grond gegaan. Heeft die zomer 2 á 3 bladeren aangemaakt, vorig jaar al een stuk of 10, alleen veel kortere bladstelen dan toen ik hem kreeg..
Hij is dus uiteindelijk in lengte niet veel gegroeid, maar wel veel voller geworden en dikkere stam.
Hij heeft alleen de eerste zomer gebloeid...
2e jaar wél veel koemest gegeven, is dat bloeiremmend?
Zal ik dit jaar bijmesten? Zijn grond is niet zo vruchtbaar..

Chris

ma, 15/05/2006 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar maart een trachy in de volle grond gezet. Het zijn er 2 vlak naast elkaar. De kleine heeft een stamhoogte van 60 cm en de grote 1,20. De kleine maakt sneller blad aan als de grote en dit komt doordat hij minder wortelverlies heeft gehad. De grote heeft vorig jaar 2 bladeren aangemaakt en wel gebloeid. Dit jaar heeft hij bijna 1 blad uitgevouwen en bloeit hij niet. Het is ook afhankelijk van de plek waar hij staat. Ik zou hem niet teveel bemesten want daar wordt hij alleen maar minder winterhard van.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag