Zantedeschias

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/10/2004 - 13:19
xaro

Zantedeschias

Ik weet niet of deze bij de exoten gerekend worden maar ik kan maar proberen he :-)
Ik heb nog een drietal planten vol in het blad staan. Daar de éérste nachtvorst niet zolang meer op zich zal laten wachten, is mijn vraag snij ik die bladeren allemaal af om de knol droog en donker te overwinteren, of wacht ik nog een beetje met alle risicos vandien
Ik zou de knollen nl niet graag verliezen daar het prachtige planten zijn (zelfs zonder bloem)
Dank bij voorbaat

ma, 11/10/2004 - 23:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu het blad er niet afhalen. Wanneer het blad afgestorven is dan pas er afhalen en de pot vorstvrij overwinteren. In het voorjaar lopen de knollen weer uit. Let op dat je af en toe de broedbollen er uit haalt anders wordt de pot te vol.

do, 28/10/2004 - 16:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vroeger hoorden deze bij de z.g. subtropische planten. Tegenwoordig (in een mild klimaat en beschut) kunnen zantedescia's in de volle grond een plaatsje krijgen. Ik heb al 5 jaar op dezelfde plaats een gele staan, schitterend in bloei met ca. 10 kelken. Ze staan beschut tegen de glazen buitenkant van mijn onverwarmde serre. Na het afsterven van de bloem gebruik ik de bladeren om in stukjes etc. te verwerken. De rest laat ik afsterven en ruim ik in het voorjaar op. In de zomer komt alles in volle glorie weer naar boven. Ze staan in het rozenbed in dezelfde rozenaarde en rozenmest, op het oosten.
veel succes.

do, 02/12/2004 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor zover ik weet zijn ze toch niet winterhard en zou ik toch proberen om voordat het erg gaat vriezen ze binnen te halen.

za, 22/04/2006 - 15:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Belangrijk is te weten of dit een knol vormende zomerbloeiende Zantedeschia is of de bekende witte Aethiopica of Aronskelk?

Rob @ https://tinyurl.com/y2cnjgxh

Onderwerp gesloten