vreemd insect vreet gaatjes in men aardbeien

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/06/2010 - 15:39
1-1-1985-

vreemd insect vreet gaatjes in men aardbeien

heb eerst gezocht met google maar kon dit beestje echt nergens vinden, het is ook zo klein dat ik niet zeker weet of hij zelf al die schade veroorzaakt krijg hem niet eens goed opde foto. :s
hoop trouwens dat hij hier goed staat als dat niet is zal ik nog een extra bij het natuurforum plaatsen.

elke dag als ik savonds aardbeien pluk zie ik dat er veel gaatjes inzitten, er zit ook elke keer een zeer smal klein insect in.
als ik hem er uitjaag begint hij te springen om weg te geraken. ik dacht eerst dat het kwam omdat ik savonds altijd men planten water gaf (door de vochtige grond snachts) dus ben ik overgeschakeld door smorgens ze te gieten maar het werkt dus niet.
het gaatje is altijd veel groter dan het insect zelf iemand die het herkent? (link even kopiëren voor duidelijke foto)
https://tinyurl.com/y27h7385

1 met pijl
https://tinyurl.com/y54z4m3p

iemand die een oplossing weet?

mvg jan

edit: link werkt niet goed meer gewoon eerste 2 foto's aanklikken.

ma, 12/07/2010 - 14:02
31048

het zijn dus kleine slakjes die de gaatjes in men aardbeien eten. heb gisteren s'avonds moeten water geven en toen ik later terugging heb ik er 1 gespot. nu heb ik wel slakkenkorrels maar geen biologische. (staat hier ook al 15jaar dus echt goed zullen ze ook niet meer zijn)

kan ik biologische korrels tussen men aardbeien strooien ofniet? dat insectje dat ik amper op de foto kreeg zat er dus voor niks tussen.

heb ook de truck met gist gevonden met google, straks maar is een bekertje met wat trappist erin tussen men planten ingraven en aan de composthoop.

mvg jan

di, 13/07/2010 - 14:42
Shaka

Ik gebruikte voorheen altijd biologische slakkenkorrels tussen de aardbeien,maar sinds kort heb ik een tweede soort kippen(Hollandse sabelpootkrielen)aangeschaft,en deze eten alle slakken op.Inclusief de huisjesslakken,en rupsen.

di, 13/07/2010 - 15:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

En wat doen ze met de aardbeien want ik meen dat kippen die ook graag lusten?

wo, 14/07/2010 - 11:40
31048

en kan ik die korrels gewoon tussen men aardbeien inde pot strooien ofniet? zou niet echt leuk zijn moest er 1tje eitjes aan de wortels gelegd hebben.

kippen in men kast is ook niet echt een oplossing ;) zijn wel mooie kippen, maar heb ze liever achter inde tuin. :)

Onderwerp gesloten