help bladluis in de yucca

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/02/2011 - 21:56
dijkm

help bladluis in de yucca

Ik heb al een tijdje een mooie yuccainfo-icon staan maar nu zit deze ineens vol met bladluis. Ik heb eerst geprobeerd ze met een doekje weg te halen maar dat hielp niet. Ik denk dat ze zich juist vermenigvuldigden in de kern waar ik met het doekje niet bij kon. Spiritus leek me voor de plant niet zo goed, dus toch maar een ecomiddeltje waar ze dood van gingen. Kiezen tussen twee kwaden. Daarna waren ze snel terug en heb ik de yucca nogmaals behandeld met het spul Nu lijken ze weg. Ik pik er soms hier en daar nog een met een doekje weg. Maar...inmiddels staat mijn yucca er heeeel zielig bij. Hier en daar vergeeld en vlekken op het blad (ook de nieuste scheuten). Valt dit nog te redden? In de zomer misschien lekker buiten in de zon zetten zodat ie weer bij kan komen?

mariel

ma, 21/02/2011 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goed idee om de plant na half mei buiten te zetten. Zorg wel voor een langzame gewenningsperiode aan de zon. Vaak knappen de planten buiten enorm op.

ma, 21/02/2011 - 22:46
dijkm

oke, ga ik doen. Moet ik er bij deze plant dan ook nog rekening mee houden dat ie niet op de toch mag staan? Ik snap dat ik hem bij heftige wint beter binnen kan halen maar ik heb niet echt een heel erg beschutte plek (behalve dan daar waar geen zon komt)

ma, 21/02/2011 - 22:47
dijkm

heb je overigens nog tips de bladluis weg te houden? (is er een oorzaak voor te noemen of gewoon dikke pech?)

ma, 21/02/2011 - 22:52
D_SDennis

Ik denk dat je de plant op een veel te donkere plek hebt staan. Dan worden de bladeren zacht en spichtig en erg vatbaar voor luis. Geef de plant eens wat nieuwe grond, een grotere pot en een zo licht mogelijke plek, liefst waar de zon door de ramen schijnt op de plant. Wel idd langzaam laten wennen!

wo, 23/02/2011 - 19:14
etna

leg een paar teentjes look op de potgrond van uw yuccainfo-icon,ze verdwijnen als regen voor de zon!

wo, 23/02/2011 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een teentje knoflook helpt niet tegen een verkeerde standplaats.

za, 26/02/2011 - 11:04
dijkm

Hoi, bedankt voor jullie reacties. Ik denk toch echt dat hij wel op de juiste plek staat. Lekker voor een raam en overigens een half jaar geleden verpot. Hij zag er ook goed uit. Dus...toch maar een paar teentjes look denk ik :-). En in de zomer gaat ie weer naar buiten zodat hij een beetje kan bijtrekken want nu is het toch wel een hoopje ellende in vergelijking met eerst.

Bedankt!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag