Kamerplanten determineren

16 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/10/2008 - 18:00
Sysyphus

Kamerplanten determineren

Hallo allemaal, is er een site waarmee je op een redelijk eenvoudige manier erachter kunt komen wat voor een plant je in de huiskamer hebt staan?

vr, 03/10/2008 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat kan oa. op dit forum en op het identificatieforum. Plaats een foto en je wordt geholpen aan de naam van de plant.

vr, 03/10/2008 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan kan onder andere op de link daar zie je foto's op, even kopiëren.
Aan de linkerkant nog meer keuze mogelijkheden b.v. orchideeën.
Succes.

https://tinyurl.com/y5486brk

vr, 03/10/2008 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aanvulling:
Als je op de link en dan op een foto klikt, krijg je gelijk informatie en verzorgingstips van de plant.
Ik heb er zelf veel plezier van en deel het graag met anderen.

vr, 03/10/2008 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een leuke site, waar ik zelf ook op geabonneerd ben. Helaas niet volledig, want de gevraagde planten staan er niet op. Een determinatie-site bestaat niet voor kamerplanten, zover ik weet. Wel voor bomen. Je zult dus met een boek veel verder komen, maar die zijn ook niet altijd actueel.
Met een vraag en foto op dit forum kunnen we wel heel veel.

vr, 03/10/2008 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vraag is:

is er een site waarmee je op een redelijk eenvoudige manier erachter kunt komen wat voor een plant je in de huiskamer hebt staan?

En daar is de link uitstekend voor.

vr, 03/10/2008 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoals ik al zei: Een determinatie-site bestaat niet voor kamerplanten, zover ik weet. Ik heb er al diverse keren naar gezocht.

vr, 03/10/2008 - 23:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik reageer niet eens meer, er is maar één die een reactie mag geven op dit forum.
Veel plezier.

za, 04/10/2008 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iedereen staat het vrij een reactie te geven op dit forum! Maar een tegenreactie moet je dan wel kunnen incasseren.

za, 04/10/2008 - 02:50
phil2

Om het forum interessant te maken heb je mensen nodig die vragen stellen
en anderen die reageren,zelfs al is je kennis minder,kan je reaktie leiden
tot een oplossing van de vraag;kennis opdoen uit ervaring van anderen is toch mooi meegenomen.Wel vindt ik het jammer dat op sommige vragen niet wordt op gereageerd,er is toch altijd iemand die kan helpen;
Groetjes Philip.

za, 04/10/2008 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal mee eens, Philip. Maar er zijn soms vragen, waar niemand zomaar een antwoord op kan geven. Soms omdat je het niet weet, soms door tijdgebrek.
Wat ik persoonlijk heel vaak jammer vind, is dat een tegenvraag niet beantwoordt wordt. Men neemt dan wel de moeite om een foto te plaatsen, maar reageert niet meer op een antwoord. Helaas komt dat veel voor. Mensen hebben soms geen idee, dat je tijd investeert in het beantwoorden van een vraag; soms zelfs moet gaan zoeken naar een juist antwoord. Een simpel bedankje, zodat je weet dat het antwoord in ieder geval gelezen is, kan er soms niet eens af.
Toch maar volhouden!
Groet,
Henk

za, 04/10/2008 - 12:51
Sysyphus

Ik heb de vragen die ik heb inmiddels op deze site gesteld met een foto en heb de namen ook al, dat gaat lekker snel hoor, bedankt. Tis wel jammer dat in het grote wereldwijde web er geen determinatie-site is voor planten en dan met name kamerplanten, maar op deze manier ben ik ook geholpen.

za, 04/10/2008 - 13:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het feit, dat er sinds 1968 (Flora van kamer- en kasplanten, B. K. Boom)geen goed determinatieboek meer uitgegeven is, zegt wel iets over de complexiteit van het onderwerp. Het heeft waarschijnlijk ook wel te maken, met de veranderingen van namen en opvattingen daarover van de laatste jaren. Als er in de nomenclatuur weer enige rust komt, zal er misschien iemand weer eens induiken. We wachten er allemaal op.

za, 04/10/2008 - 21:14
tekenaar

Dat is ook een kwestie van tijd en geld. Ik heb zelf nu twee boeken geschreven (determinatie van amfibieen van Slovenie en zoetwatervissen van slovenie), de hoeveelheid tijd die het kost om iets goeds in elkaar te zetten is echt giga. In die tijd moet je ergens van leven. Het aantal soorten en varieteiten van kamerplanten is vele malen groter als het aantal soorten van de genoemde diergroepen. Bovendien proberen kwekers steeds met iets nieuws te komen waardoor een gisteren geschreven, en morgen uitgebracht boek, vorige week alweer verouderd was! (Dit is geen vergissing.) Alleen al de Sansevieria-soorten waar we een paar jaar geleden alleen van konden dromen, en die nu de markt overspoelen ... Of de hele jungle aan orchideen. En had iemand een paar jaar geleden Chlorophytum laxus (bichetii) in de vensterbank (een van mijn nieuwe favorieten )?

Tegelijkertijd wordt de markt overspoeld met dunne plantenboekjes die in feite elkaar aan het herhalen zijn (en niets toevoegen aan het antieke handboek tot het kweeken van planten in de kamer - echt een wereldboek... uit 1897!) Als je iets goeds maakt, zal het prijzig worden En dan moet je concureren met al die knip-en-plak fotoboekjes. M.a.w. of het zich ooit terugverdient? Maar ik blijf hopen (en als iemand met een zak geld aan komt zetten ga ik direct aan de slag!).

za, 04/10/2008 - 22:47
phil2

Dag henk
volledig met je eens ,soms vraag jij om meer info of een foto en er komt
inderdaad geen verdere reactie of een klein dankwoordje is soms ver zoek.
Wat mij ook opvalt zijn de soms vele schrijffouten (alhoewel ik geen steen moet werpen want ik schrijf er ook )Het verschil met de Franse taal is dat deze sinds mijn schoolbanken nooit is gewijzigd en het Nederlands reeds 2x
aangepast is en dat ik het soms ook niet meer weet hoe het nu moet geschreven worden.
Aan sysyphus sorry ik geef hier reacties die niets te zien hebben met uw vraag
Groetjes Philip.

ma, 06/10/2008 - 14:19
birdwatcher

Helemaal mee eens Phil.
gr Dirk.

Onderwerp gesloten