Kleverige blaadjes bij ficus benjamina

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/10/2005 - 17:33
anku

Kleverige blaadjes bij ficus benjamina

Al jaren heeft mijn ficusinfo-icon benjamina last van kleverige blaadjes. In zulke mate zelfs dat de kleef op de grond een plakkerige laag vormt op enkele dagen tijd.
Weet iemand de oorzaak en een oplossing voor deze vervelende situatie.
Hartelijk dank.

zo, 30/10/2005 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zouden bladluizen kunnen zijn, die scheiden een kleverige stof af. Met een vergrootglas moeten er dan ook zeer kleine beestjes te zien zijn.
Bladluizen kan je bestrijden met een spuitbus met gif tegen bladluizen of bespuiten met water. Misschien is de lucht te droog of te warm.

ma, 28/11/2005 - 22:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is vrijwel zeker dat uw plant last heeft van luis. Waarschijnlijk schild of dopluis. Deze zijn te herkennen aan bruine bolletjes of schildjes op de bladeren en bladstelen. Bestrijding is lastig. U kunt het beste naar de vakhandel gaan en een bestrijdingsmiddel kopen.
Bestrijding is lastig omdat ze beschermd zijn door hun schildje.
U kunt ook rigoreus te werk gaan. Een totale snoei van alle kleine takken en bladeren. Dit moet in het voorjaar,zomer gebeuren. De structuur van de plant laat u ongewijzigd. Zonder bladeren wordt de ficusinfo-icon gedwongen om zijn slapende knoppen te activeren en u zult een hele mooie en compacte ficus ervoor terug krijgen. De schildluizen kunnen ook op het hout zitten, zodat succes niet zeker is. Niet in de winter doen, omdat er dan te weinig licht is
in ieder geval succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag