Rob de tuinman / de planten van vroeger enz

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/01/2011 - 12:17
Westy

Rob de tuinman / de planten van vroeger enz

Hallo ,zit met een vraag :
Ik doe altijd mn best om mn planten mooi te houden en wel zo lang mogelijk ..maar nu zag ik op tv (bij koffie MAX) dat de bloeiende planten zoals azalia,s enz maar zo,n 7/10 bloeien en dat ze dan in de groenebak moeten ..Hij had het ook over vroeger dat je de bloemen weer kon herstellen enz ,maar dat is niet meer zo ..Je moest NU GENIETEN van de mooie bloeiende planten en dan tja weggooien ..maar deze planten kosten algauw zo,n 10 euro per stuk bij een mooie dikke plant ..dus ik vind dat wel geld verspilling ...dan kun je beter zijde kopen en ben je er van af .

Dus mijn vraag is klopt dit allemaal ,dat planten geen jaren meer meegaan ..zoals in mn moeder/ oma zn tijd ..volgens mn man klopt dit wel .
Hij zegt ,vroeger waren hier en daan wat bloemenwinkels en nu staan er groote Intratuinen enz ,,en anders zouden de mensen geen planten meer kopen en de winkels dicht moeten .
Dus leven de groene/bloeiende planten korten als vroeger ..

Gr van MARIAN

vr, 07/01/2011 - 12:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welnee, de planten zijn niet veranderd; de mensen gaan er anders mee om. De gemiddelde consument is niet meer bereid om een azalea over te houden en er veel werk aan te besteden. Veel planten zijn daardoor weggooiplanten geworden. We leven nu eenmaal in een wegwerpmaatschappij.

vr, 07/01/2011 - 13:56
D_SDennis

...helaas....

vr, 07/01/2011 - 14:05
hansi

Triest,maar waar....

za, 08/01/2011 - 00:32
rubo

Kijk maar eens naar die tuinprogramma's van Verlinde of het DHZ-programma van de Praxis.
Dacht je dat je daar te horen krijgt dat hoe je bollen moet overhouden ?
Die kopen zendtijd om bepaalde trents in de markt te zetten met spullen die zij containergewijs in China hebben ingekocht.
En zoals je weet volle comtainers moeten leeg want de volgende lading containers staat in Rotterdam al op de kade.

De planten van vroeger groeien en bloeien niet langer of korter als toen.
Wel valt het mij op dat er planten in bovengenoemde programma's in de tuin worden geplant die vroeger als kamerplant werden verkocht.
Maar ja, zij denken ook: volgend jaar moet onze schoorsteen ook roken en de eerste de beste nachtvorst zal daarvoor zorgen.
En dat laatste is wat er achter steekt. Het gaat om het resultaat op de korte termijn voor de klant en de winst voor de sector.

Van de andere kant is het natuurlijk ook weer zo dat:
Waarom 9,95 uitgeven voor een busje luizenspray om een plant te redden als het vervangen van die plant 4,95 kost.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag