Laurierkers

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/03/2011 - 21:37
JNS

Laurierkers

Ik wil een haag met een hoogte van 80cm, diepte zo'n 1mtr aanleggen in de voortuin.
Nu dacht ik zelf aan laurierkers, maar welke soort komt hier het meest voor in aanmerking? Ik vind persoonlijk de soort met smal donker blad het mooist.
Maar wat is bij deze hoogte het mooist?

En is de combinatie met hortensia mooi met een laurierkers?

do, 03/03/2011 - 23:18
tuinprins

80 centimeter? Denk je dat je een vaststaande laurierkers aan die hoogte kunt houden?

Nu ben ik geen echte kenner van het laurierkersassortiment maar bij mijn weten zijn er weinig kleinblijvende laurierkersen. De enige die ik zo 1-2-3 kan noemen is de soort 'Otto Luyken'. Deze wordt als struikje geplant en heb ik nog nooit als haag gezien. Dit wil niet zeggen dat je deze plant niet als haag kunt gebruiken (experimenteren staat immers vrij) maar ik heb zo mijn twijfels.

De combinatie hortensia - laurierkers vind ik lelijk.

Ik zou kiezen voor taxusinfo-icon of buxusinfo-icon. Afgezaagd maar die twee lijken me voor een voortuin een beter optie dan welke vorm van laurierkers dan ook.

Gegroet, de tuinprins

ma, 28/03/2011 - 11:46
meesy

Nou....weet niet wat hier mis mee is...maar ik vind deze combinatie erg mooi

http://tinyurl.com/5sqqv53

Het is de PRUNUSinfo-icon-LUSITANICA-Angustifolia

di, 29/03/2011 - 00:12
peterplant

De Prunusinfo-icon laurocerasus 'Otto Luyken' is prima te gebruiken als haagplant. Geschikter is nog de selectie 'Gajo', dat is een nog compactere selectie.
Hou er rekening mee dat deze planten het mooist met een snoeischaar geknipt kunnen worden en niet met de electrische heggenschaar. Dus wel wat extra werk.

di, 29/03/2011 - 09:58
tuinprins

Prunusinfo-icon lusitanica 'Angustifolia' is de smalbladige Portugese laurier en een totaal andere plant dan Prunus laurocerasus, de laurierkers. Ze hebben dan wel de zelfde voornaam maar de achternaam maakt het verschil. Deze plant geeft een veel 'verfijndere' indruk dan de veel 'groffere' laurierkers. Als je op de foto bij het antwoord van Meesy de Prunus lusitanica 'Angustifolia' zou vervangen door de gewone laurierkers Prunus laurocerasus dan wordt het beeld op de foto totaal anders en in mijn ogen ronduit lelijk.

Prunus lusitanica wordt redelijk veel voor hagen gebruikt maar houdt er rekening mee dat vaststaande exemplaren hard groeien en meerdere keren per jaar moeten worden gesnoeid (met snoeischaar voor het mooiste resultaat!). Zonder snoeien groeit Prunus lusitanica uit tot een kleine boom.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag