Aanleg Plantenvijver

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/04/2011 - 16:24
Akke

Aanleg Plantenvijver

Hallo allemaal,

Ik ben Akke en nieuw hier. Wij zijn bezig met de aanleg van een strakke plantenvijver (10000 liter) (eigenlijk was het de bedoeling om het terras uit te breiden, maar besloten is om toch ee vijver te maken). Ik heb niet veel verstand van vijvers dus ben op dit forum zeer geinteresseerd aan het lezen.
Mijn vraag is of er een filter en waterpomp nodig zijn (veel zon). Ik lees hier dat dit soms afgeraden wordt.
Zondag wordt de folie geplaatst. Op de bodem komt grind. Door middel van hoogteverschillen wilde ik de aanplant van zuurstofplanten en waterlelies gaan doen. Zijn er nog andere planten die direct nodig zijn voor een goede waterhuishouding?
Is het nodig dat er GH enz. bij het water gevoegd wordt of eventueel nog andere producten? Ik zou graag tips en adviezen krijgen van ervaringsdeskundigen. Graag jullie hulp en zeer bedankt voor reacties.

vr, 22/04/2011 - 16:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toevoegingen aan het water zijn absoluut overbodig en alleen maar geldklopperij. Met genoeg zuurstofplanten en het nodige geduld kun je de vijver in natuurlijk evenwicht brengen.

zo, 24/04/2011 - 09:27
Akke

Onze gemetselde vijver is inmiddels klaar. De afmeting is(lang 7 m, breed 1m en diep 90 cm (het is een rechthoek). De bak is afgewerkt met harde tempex. Op dat tempex komt vandaag de folie. Daarop kom vijversubstraat.
Omdat de bak geen hoogteverschillen heeft, worden in de bak betonblokken geplaatst om verschillende planten op te zetten.

Gisteren een filter set 2000/UV gekocht en een pomp.

Morgen op pad voor de planten. Hebben jullie nog adviezen over welke planten ik het best kan kopen? Heb me al wel georienteerd maar adviezen van deskundigen zijn altijd welkom!
Graag jullie reacties.

ma, 25/04/2011 - 00:18
RdB

Kies gewoon planten die je mooi vind en zet dat filter op ebay o.i.d., dat heb je in een plantenvijver helemaal niet nodig (net zo min als dat substraat). Pas op voor woekeraars en kies planten die bloeien in elk jaargetijde (nou ja, behalve de winter dan). Zorg vooral voor variatie in kleur en bladvorm.

Ruud

Onderwerp gesloten