Graag wat raad/info aankoop aqarium Juwel/Ferplast

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/09/2010 - 20:25
carolyn

Graag wat raad/info aankoop aqarium Juwel/Ferplast

Hallo,

Ik ben van plan om over te gaan tot aankoop van aqarium.

Nu is mijn keuze gevallen op 3 modellen,elke informatie is welkom zodat ik als leek er de beste uitkies.

Zodus elke raad is welkom ! !

1ste aquarium
- merk ferplast,capri 80 maat 80/31,5/46,5.

2de aqarium
- merk juwel,rekord 110 maat 80/35/40.

3de aqarium
-merk juwel,rio 125 maat 81/36/50.

Alvast bedankt en nog een fijne dag,
mvg Carolyn

wo, 22/09/2010 - 13:51
silfje

Hoi, ik heb nog niet zo veel aquarium ervaring.
Ik heb zelf de juwel rekord 600, en vind dit een zeer goed aquarium.
Het handige aan de Rekord serie ,is dat de hele bovenkant een klep is, een hoop andere aquariums (ook uit een andere serie van juwel) hebben alleen een klein klepje om te voeren, dan moet je de hele bovenkap eraf halen om water te verversen. De rekord heeft ook een klein klepje in die grote klep, voor de kleine klusjes zoals voeren.

Ik zou je adviseren om vrijblijvend te gaan kijken bij een grote dierenspeciaalzaak of aquariumwinkel Dan kun je zien wat het verschil is. Dat werkt beter dan elke raad en en elke foto.
Bijvoorbeeld bij de vitakraft startersset die wij gezien hebben was de onderkant helemaal scheef en lelijk afgewerkt, dat zou je niet op een foto bij een webwinkel gezien kunnen hebben.

Wij hebben ons aquarium in dierenwinkel gekocht omdat die goedkoper was dan de zogenaamd goedkope webwinkel.
Het verschil van prijs tussen hetzelfde product bij de ene en de andere dierenwinkel was voor ons aquarium 40 euro dus rondkijken bij verschillende winkels loont zeker de moeite.

Ik hoop dat je wat aan mijn info hebt.

wo, 22/09/2010 - 16:15
carolyn

Hallo Silfje,

Bedankt voor de info.

Mijn twijfel is er gekomen na winkel bezoek,het verschil tussen de ferplast en de juwels is namelijk de ferplast heeft een uitneembare filter (bluwave 03 power) en de juwels hebben een vaste filter.
Weet nu niet welke het beste is ?

Ook is er groot prijs verschil:

de capri =170euro
de rekord = normaal 186 staat nu te koop voor 162 euro
de rio = 219 euro

de rekord staat ook te koop bij zooplus.nl normaal 149 nu voor 129 en daar heb je nog 10% korting.

Nogmaals bedankt en heb je nog wijze raad,alle hulp is welkom hoor

Mvg Caroline

wo, 22/09/2010 - 16:47
tekenaar

om te bepalen hoe groot het aquarium minimaal moet zijn, is het goed om eerst na te denken over wat je in het aquarium wilt doen, m.a.w. wat voor vissen, wordt het beplant enz. Uiteraard geeft het grootste aquarium de meeste mogelijkheden ...

Een wat beder aquarium is makkelijker in te richten, voor mij persoonlijk voegt hoogte niet zoveel toe, of je nu 40 of 50 cm hoog hebt maakt weinig verschil (wel voor b.v. maanvissen, maar daarvoor is een 80 cm lang aquarium toch te klein).

Ik heb prima ervaring met Jewel, inclusief ingebouwd filter, Ferplast heb ik niet geprobeerd maar zal best ook OK zijn.

wo, 22/09/2010 - 16:44
carolyn

De vissen heb ik al.

Toen ik vorige week een wandeling aan het maken was,zag ik 2 kinderen die van plan waren 3vissen en 2 garnalen in de beek te lozen.

Heb ze toen een hele preek gegeven en 10euro !met de belofte in de toekomst dat nooit meer te doen en natuurlijk met de melding dat ze,ze dan nog beter voor klein prijsje verkopen (lukt altijd bij de jeugd)

Dus ik naar huis en de visje in bakje gestopt van toen mijn zoon nog klein was.
Moet wel zeggen dat ik er toch al tijdje liep over te denken om mij een aqarium te kopen,en ik kon dit toch niet laten gebeuren !

Zo geeft het lot beslist dat ik nu met goudvissen zit,2telescoops en 1 sluierstaart.
Natuurlijk zie ik die warmwater vissen wel graag maar zolang deze leven zal ik er zorg voor dragen.
Ben nu van plan om nog enkele bij te kopen misschien een orando en ruitenkuiser+ danio(die kunnen er bij volgens de winkel ?)

Gezien de grote die een goudvis kan bereiken en volgens de info die ik al gekregen heb,dat het zware vervuilers zijn,denk ik om er toch niet te veel bij te nemen.

Ga me zovlug mogelijk ééntje aanschaffen maar ga toch eerst zoveel mogelijk info verzamelen.

Nog een fijne dag,
Caroline

wo, 22/09/2010 - 19:40
tekenaar

ruitenkuiser is vlaams voor algeneter , maar daaronder vallen nog heel veel soorten vis. De meeste worden hopeloos groot (denk aan 40 cm of meer) of zijn agressief. Probeer er eerst achter te komen welke soort ze nu eigenlijk bedoelen (latijnse naam) of doe het gewoon niet.

Danio's kunnen kwa temperatuur wel, maar zijn kleine visjes en afhankelijk van de afmeting van de goudvissen zal dat beter of slechter gaan.

Oranda is een kweekvorm van de goudvis met een dubbele staart, meest een ontbrekende rugvin en een verdikte kophuid. Dit allemaal door erfelijke misvormingen. Het is aan jou om te besluiten of je zo'n vis wel wilt hebben, die door gerichte kweek minder goed in staat is zich voort te bewegen en gevoeliger is voor infecties.

Over wat voor garnalen heb je het?

wo, 22/09/2010 - 20:38
carolyn

Aangezien ik ze gered heb van de beek weet ik niet welke garnalen het zijn.Voor mij zijn het doorzichtige en volgen die jongens hebben ze altijd bij die vissen gezeten.Dit is waarschijnlijk wel waar ,aangezien ze nu bij mij samenzitten en dit geen problemen geeft.

Zit hier al met 5 mishandelde poezen en 1 hond die ik ook gered hebt dus die orando komt er niet in,misschien als alle mensen die niet kopen het dan stopt met die mishandelingen.

Had nog een vraagje:wanneer ik mijn grotere aqarium heb,is het dan ook noodzakelijk (voor goudvissen) dat ik die eerst wat laat rusten ?

Bedankt voor de goede raad,
nog een fijne avond,
mvg Caroline

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag