kikkerdril

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/04/2011 - 16:52
Tuinhark

kikkerdril

Ik ontdekte afgelopen weekend dat er kikkerdril in mijn vijver zit. Nu is de vijver er een met strak gemetselde muurtjes en geen oevers of moerasgedeeltes. Als uit het kikkerdril nu toch donderkopjes komen, hebben ze dan wel kans op overleven? Er is weinig mogelijkheid voor evt. kikkers om op de kant te komen.

Eeeh..... dit is toch kikkerdril?!

kikkerdril
ma, 18/04/2011 - 22:54
RdB

Ja, dit is dril. Als ze er straks niet uit kunnen een lat schuin in het water steken tot ze weg zijn, maar ik denk dat ze zichzelf wel redden.

ruud

di, 19/04/2011 - 17:39
qwerty1

hmmm bij mijn zijn ze uit gekomen
eerst waren ze er allemaal er uit
maar nu zitten ze weer in het kikkerdril
waarom doen ze dat vorig jaar deden ze dat niet

wo, 20/04/2011 - 00:45
mook

Donderkopjes die net uit het dril zijn blijven nog ongeveer twee dagen aan het dril blijven 'hangen' omdat ze voeding uit het dril halen.

Om op het eerste item te reageren: Bij mij konden een paar jaar geleden de kikkervisjes ook niet tegen een schuine oever opkruipen, en dat ging helaas niet goed. Een plank o.i.d. is een goed idee, of een flinke pluk stro.

Groeten van Mook.

ma, 25/04/2011 - 19:45
Tuinhark

Bedankt voor de reacties! Inmiddels is de dril verdwenen. (?) Ik heb nog wel een groene kikker in de vijver gesignaleerd, maar volgens mij kan deze wel in en uit de vijver komen want de laatste drie dagen heb ik 'm niet meer gezien. Wat er nu eigenlijk met de kikkerdril is gebeurd weet ik niet. Het zij zo!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag