leeghalen vijver

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/10/2011 - 09:32
hop

leeghalen vijver

Hallo mensen,
I.v.m. opgroeiend kind (nog geen jaar) en een vijver die toch al lek is (reigers) wil ik mijn vijver dichtgooien. Nu zit er enorm veel leven in in de vorm van torretjes, larven (libelle) bloedzuigers, of iets dat daar op lijkt, echt vanalles. In het voorjaar veel kikkers en padden,(dril en strengen). Er zit veel slib in en ik dacht ook modderkruipers. Afijn, al dat leven ga ik niet levend begraven dus na het verlagen van het waterpeil wil ik zoveel mogelijk leven eruit vissen en overzetten in de vijver van mijn buurman (die hiervoor zijn toestemming heeft verleend. Afijn, nu mijn vraag, kan ik dit nu nog doen, het is nog zacht qua temperatuur. Of beter in het voorjaar? Verder nog tips c.q. ervaringen?
Groeten,
Hop

ma, 31/10/2011 - 17:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beter in het voorjaar nu kikkers en padden waarschijnlijk al in winterslaap.En die kleine komt nu toch bijna niet meer buiten dus zou wachten tot het voorjaar !

ma, 31/10/2011 - 19:19
Peter Engelen

Leeghalen moet je nu doen. Er zitten misschien al kikkers in maar die zet je gewoon mee over. Met deze zachte temperaturen huppelen vele (bruine) kikkers toch nog rond. In het voorjaar verstoor je te veel van het al zo korte paarseizoen. Ze kunnen in de lente dan onmiddellijk gebruik maken van de vijver van de buurman.

Peter

vr, 04/11/2011 - 12:03
hop

Bedankt voor jullie reakties,
Ik ben inmiddels bezig met het leeghalen. Heb al honderden slakken naar een andere vijver gebracht, plus een aantal libellen-larven en dingen waarvan ik niet weet wat het zijn (een soort wormen). Er zaten al een stuk of zes bruine kikkers in het slip op de bodem. Wat er straks nog zit, ik ben al dagen bezig het waterpeil beetje bij beetje te verlagen, alleen op het diepste punt staat nog wat, kan allemaal naar de buurman. Het is nog een pittig klusje (vooral waterplanten verwijderen is zwaar) en t´gaat me aan mijn hart. Als de kleine z´n zwemdiploma heeft, komt er zeker weer een vijver. Nu gebruik ik de ruimte voorlopig voor een trampoline.
Tot zover.
Hop

Onderwerp gesloten