Moerasplanten

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/05/2007 - 01:36
jeroen17

Moerasplanten

Moet je moerasplanten in een pot planten of moet je een stuk van je vijver zand indoen en daar de moerasplanten in planten.

Alvast bedankt voor de antwoorden.

zo, 20/05/2007 - 03:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet je vijverplanten in de daarvoor bestemde mandjes doen die in de handel verkrijgbaar zijn, met de daarvoor speciaale vijverdoek dat houd het zand tegen.
Daar boven op leg je of stenen/keien/ of substraat.

Succes!

zo, 20/05/2007 - 10:12
Sjuul

Moerasplanten het woord zegt het toch al, als je geen planten/moerasfilter hebt verzuipen deze planten.
Deze planten houden van vochtige, drassige, natte, oppervlakte dus niet te nat en niet te droog.

zo, 20/05/2007 - 12:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de antwoorden

do, 24/05/2007 - 20:05
Tr!bal

niet waar! mijn moeras planten staan en in het water en in de grond. doen het beide perfect :)

vr, 25/05/2007 - 10:10
Sjuul

Wat niet waar! dan doe jij het niet goed! punt 1 gebruik je planten en punt 2 vissoorten die niet in je vijver thuis horen en zal ik je ook even haar fijn uitleggen te beginnen met de moeras planten.

moeras planten dienen om een natuurlijke overgang te maken van vijver naar de tuin toe, ofwel dienen als filterzone enz.. ieder zijn wil maar de moeras planten dienen in, of met vijvergrond, substraat of met lava in een nat bed te staan waar juist een aantal cm water boven staat.
Iedere water,moeras of zuurstofplant heeft behoefte aan zijn eigen plaats in het water, en de juiste diepte.
Iedereen mag zeggen niet waar maakt me niets uit, maar het grote verschil is dat ik mijn argument met een duidelijke vermelding omkleed en niet zomaar zeg ze doen het perfect, dat hoor of lees ik dikwijls dat ze het bij jou perfect doen wil niet zeggen dat dat bij iemand anders ook het geval is, we hebben allemaal een vijver maar geen 1 maar dan ook geen 1 is het zelfde.

Dan de steur als ik zie hoe groot je vijver is aan oppervlakte, heb ik het nog niet over de diepte, maar wel over de plantmandjes in de vijver die een obstakel zijn voor de steur!
Een steur is een bodem vis! dus rechtuit zwemmen kan hij niet zonder zich te stoten, terwijl zijn baard draden uiterst gevoelig zijn die dienen als voel sprieten om eten te kunnen vinden, laat staan dat ie het kan vinden tussen de potten en pannen.
PLANTEN! zijn ook een obstakel voor de steur omdat ie zich daar in kan vast zwemmen, een steur kan ALLEEN maar rechtuit zwemmen en niet ACHTERUIT, als ie zich vast zwemt en stil komt te liggen zal de steur sterven want een steur haalt zwemmend zijn zuurstof uit het water.
Een steur heeft 10× van zijn lichaamslengte nodig in meters van de vijver, dus als jouw steur 20 cm lang is heeft hij zeker 2 meter nodig in de lengte van de vijver om ongestoord te kunnen rond zwemmen.
Ga me niet vertellen dat ie dat wel heeft want dat heeft ie niet, want de steur zal zeker nog groeien ben ik zeker van want het is nog een baby, maar zoals ik dat beestje bij jou in de vijver zie! vergelijk ik dat net hetzelfde met een neushoorn kalf in een ligbad.

Nog iets ivm met de vis zijn verwonding? weet je hoe dat komt, door de rand afwerking die je hebt met de scherpe granieten plavuizen heb me nog de moeite gedaan om je dat te tonen, zo'n afwerking vraagt om problemen.

Moerasplanten
vr, 25/05/2007 - 20:17
Tr!bal

qua steur heb je idd wel gelijk. maar mijn ouders hebben die erin gezet. maar om nu op zo'n afkraak tour te gaan waar jij je in bevind vindt ik nergens op slaan. en die randen steken 10 cm boven het water uit dus ik denk eerder dat het van een reiger is.
of mischien wel de schutting ofzo? ;)

za, 26/05/2007 - 08:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is geen reiger geweest.

za, 26/05/2007 - 08:51
Sjuul

Inderdaad anoniem dat is ook geen reiger geweest.

Een reiger pikt niet met zijn snavel, de snavel werkt als een schaar en zal een vis aan beide zijde verwondingen op lopen.
Mocht het een reiger zijn geweest dan was de vis al wijlen en de wond veel erger.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag