Wat is de naam van deze witte hortensia?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/04/2009 - 17:46
zwanewater

Wat is de naam van deze witte hortensia?

Deze hortensia heb ik gisteren als hangplant gekocht bij de kweker. Zij verkopen bijna alleen eenjarigen en zo nu en dan komt er zoiets langs als deze meerjarige plant.
De bloem is groot ongeveer 10 a 12 cm.
Ik vind het leuk om de naam te weten van deze hortensia. Is er iemand die mij kan helpen?

hartelijk dank, waterlelies

Wat is de naam van deze witte hortensia?
wo, 29/04/2009 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, een echte hangplant is een Hydrangeainfo-icon natuurlijk niet. Enigzins overhangend, als het gaat om een wat minder licht geteeld exemplaar, met slappe stengels. Het zal toch later echt wel een opgaande heester worden.

De soort is moeilijk te achterhalen van een foto. Er zijn heel veel cultivars. Een oude, maar nog steeds goede witte is Hydrangea macrophylla `Mme Emile Mouillère`. Mogelijk is dit uw exemplaar.

Houdt de plant vochtig en uit de zon.

wo, 29/04/2009 - 20:07
zwanewater

Ik heb reeds een hortensia Mme Emile Moulliere,een prachtige plant overigens. Ik ben benieuwd of het dezelfde zal zijn.In mijn herinnering (van verleden jaar) had mijn plant wel witte bloemen, maar was het hart van elke bloem heel lichtroze getint. Deze hangplant is in het verleden voorbereid om hangplant te blijven. Er zitten grote gaten in de zijkant van de pot en op deze manier is de plant juist door deze kweker als grap opgekweekt. Het is op dit moment een prachtige grote plant.

groet, zwanewater

wo, 29/04/2009 - 23:54
tuinprins

'Deze hangplant is in het verleden voorbereid om hangplant te blijven.'

Ik moest hier erg om lachen, misschien lijst ik deze uitspraak wel in en hang hem op de w.c.!

Het probleem voor hortensiakwekers is dat zij hun planten in kassen veel te snel opkweken (opjagen). Gevolg: slappe groei. Gekoppeld aan de zware bloeiwijze betekent dit dat de planten gaan doorbuigen en hangen (en regelmatig knakken). Alleen met stokjes zijn de takken overeind te houden.

Dat een kweker à la Johan Cruyff dit nadeel ombuigt in een voordeel is leuk bedacht .... maar niet meer dan dat. Als zo'n hortensia in de tuin wordt uitgeplant dan krijgt deze couveuseplant onherroepelijk een terugslag. En dan nog verbaasd zijn als de consument teleurgesteld is ....

Gegroet, de tuinprins

do, 30/04/2009 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

De handel probeert het steeds vaker om zgn. nieuwe producten te bedenken. Hetzelfde trucje werd al eerder uitgehaald met de kerstster als hangplant.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag