Welke variëteit is deze pulsatilla

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/04/2016 - 13:54
Libosa

Welke variëteit is deze pulsatilla

Een paar jaar geleden heb ik deze pulsatillainfo-icon gekocht, vooral omdat de bloem zo anders is dan de gewoonlijke pulsatilla. Deze variant kan ik echter nergens op Internet vinden, dus hoop ik, dat hier iemand een naam kan geven. Hij bloeit vroeger dan de andere pulsatilla, die ik ook in de tuin heb en blijft ook langer bloemknoppen aanmaken.
Groetjes Lily

Welke variëteit is deze pulsatilla
zo, 10/04/2016 - 14:36
GreenConnection

Pulsatillainfo-icon vulgaris subsp. grandis 'Papageno'

zo, 10/04/2016 - 15:02
Libosa

Super bedankt voor het antwoord en dat moet hem zijn!
Geen wonder, dat ik hem niet kon vinden, want nu ik de naam weet, zie ik alleen maar Engelse beschrijvingen van deze soort. Ik heb hem ook nog nooit ergens gezien in een tuincentrum of zo en dit plantje heb ik bij een heel goedkoop bloemenwinkeltje gekocht, wat wel vaker iets bijzonders ertussen heeft staan.
Mag ik vragen, hoe jij de naam gevonden hebt, GC, want daar ben ik wel benieuwd naar en verhoogt misschien mijn zoekmogelijkheden....;)
Groetjes Lily

zo, 10/04/2016 - 15:08
GreenConnection

Toch gewoon via Google, maar ik meende de plant een paar jaar geleden gezien te hebben, dus er moest ergens een foto van zijn. Ben begonnen met de naam Anemoneinfo-icon pulsatillainfo-icon. Overigens zijn dit zaailingen, die nogal afwijkende vormen hebben. Overigens vindt je hier een fraaie: https://tinyurl.com/y3kkwu9v

zo, 10/04/2016 - 15:24
Libosa

Okee, maar zelf zou ik er niet op gekomen zijn om te zoeken op Anemoneinfo-icon Pulsatillainfo-icon, ik wist niet eens, dat ze deze naam hadden.
Inmiddels al wat meer gelezen over deze soort en hij zou niet kleurvast zijn, maar hier komt hij ieder jaar in dezelfde kleur terug. Ik vind hem wel iets hebben, wat frivoler met die bloemblaadjes ;)
Echt leuk om hier steeds antwoorden te krijgen op mijn vragen!
Groetjes Lily

zo, 10/04/2016 - 15:34
GreenConnection

Met 'niet kleurvast' wordt bedoeld, dat de zaailingen nogal kunnen verschillen in kleur.

zo, 10/04/2016 - 19:03
Carib

Als je pulsatillainfo-icon intoetst bij google en dan op afbeeldingen zoekt, dan zie je op de eerste pagina al een foto van jouw plant die afkomstig is van de site van de Hessenhof.

ma, 11/04/2016 - 12:27
Libosa

De plant heeft zich tot nu toe nog niet uitgezaaid, GC, maar ik zou het ook niet erg vinden als ik hem in andere kleuren terug zou krijgen. Inmiddels al wat nodige foto's van deze plant gezien nu ik de naam weet en ik vind de verschillende kleuren eigenlijk wel bijzonder. In ieder geval ben ik er blij mee om in de tuin te hebben!
Ik wil zeker een keer naar de Hessenhof, ik hoor die naam regelmatig voorbij komen, dat ik behoorlijk nieuwsgierig ben geworden. Mijn autootje wordt echter te oud om nog langere ritten mee te maken, maar ik moet binnenkort (alweer) verhuizen in het kader van stadsvernieuwing, ofwel deze huizen worden gesloopt. Ik krijg hiervoor een behoorlijke verhuisvergoeding, waarvan ik een ander 2-de hands autootje wil kopen, zodat ik weer eens verder op stap kan en dan staat de Hessenhof bovenaan het lijstje ;)
Groetjes Lily

Onderwerp gesloten