Druivenplanten uitgraven

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/05/2024 - 12:51
Ssp

Druivenplanten uitgraven

Goedemiddag,

Onlangs is mijn vader overleden en binnenkort moeten we de sleutels van zijn huurwoning weer inleveren. Met de woningbouw is afgesproken dat zij de tuin zullen leeghalen. Er staat aan planten bijna niets in. Maar er staat wel een overkapping met een witte en rode druivenplant. De druivenplanten staan daar inmiddels 20 jaar (in de kleigrond). Nu vind ik de gedachte dat deze planten bij het groenafval terecht komen nogal pijnlijk, dus wil ik ze graag verhuizen naar mijn achtertuin.

Maar volgens mij is deze tijd van het jaar niet erg gunstig om ze uit de grond te halen? Zou het ondanks dat toch haalbaar zijn om ze uit te graven en in mijn tuin te zetten of zijn de overlevingskansen slecht? Ik wil het op zijn minst geprobeerd hebben, maar heb geen idee hoe groot de wortels zouden zijn.

Ik heb geen foto's, omdat ik niet ter plaatse ben, maar wil proberen later vandaag erheen te gaan. 

Ik hoop dat iemand mij van advies kan voorzien.

Alvast hartelijk dank.

za, 04/05/2024 - 13:34
peterplant

Mijn vader had vroeger ook een mooie druif. Midden in de zomer zijn mijn ouders verhuisd. Mijn vader wilde de druif meenemen, heeft hem een halve meter boven de grond afgezaagd, heeft de plant met zoveel mogelijk wortels uitgegraven, mee genomen naar het nieuwe huis en daar geplant. Het heeft een tijd geduurd, maar de plant liep weet prachtig uit en hij heeft er nog jaren plezier van gehad.

Succes niet gegarandeerd, maar het proberen zeker waard.

za, 04/05/2024 - 13:55
Ssp

Bedankt voor de reactie. Dat geeft moed! Misschien heb ik geluk, omdat we nu de zomer nog voor zijn. 

zo, 05/05/2024 - 09:04
peterplant

Zo is het, niet geschoten is altijd mis.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag