Hoe snoei ik deze druif?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/06/2020 - 14:50
tuinmakker

Hoe snoei ik deze druif?

Vorig jaar hadden we enorm veel vruchten aan onze druif (een sauvignon blanc). We hebben er een prima wijn van gemaakt. Dit jaar een stuk minder druiven helaas. Er komen wel enorm veel nieuwe takken (zo om de 20/30 cm) aan de hoofdranken die we langs draden aan de muur hebben geleid. De takken met druiven snoei ik nu iets terug. Maar wat doe ik met alle overige takken? Helemaal wegsnoeien of stukken laten zitten? Doel is natuurlijk volgend jaar wel weer veel druiven te hebben.

di, 23/06/2020 - 13:56
John-B

Beste tuinmakker,
Toen ik nog druiven teelde (een flink aantal jaren geleden, toen het klimaat nog niet zo opgewarmd was) knipte ik alle lange slierten die me niet uitkwamen gewoon af. Een beperkt aantal scheuten liet ik staan en die snoeide ik terug tot op drie ogen. Die laatste snoei deed ik rond de Kerst bij niet vriezend weer en de lange slierten gingen er af op het moment dat ze te lastig werden, het hele jaar door. Nooit problemen met de oogst gehad. Ik hoop dat dit van nut is. Succes en groet,
John

di, 23/06/2020 - 20:44
tuinmakker

Dank John, ik deed het meestal ook een beetje zo. Tot twee jaar terug, toen heb ik alles een keer kort gesnoeid (alle kleinere takken eraf) en toen had ik het jaar erop heel veel druiven. Dus ik dacht, dat doe ik weer zo. Maar dit jaar zit er dus bijna niks aan. Vandaar dat ik nu toch weer wat langere scheuten laat zitten. Komt vast weer goed volgend jaar!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag