Hoe snoei ik deze druif?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/06/2020 - 14:50
tuinmakker

Hoe snoei ik deze druif?

Vorig jaar hadden we enorm veel vruchten aan onze druif (een sauvignon blanc). We hebben er een prima wijn van gemaakt. Dit jaar een stuk minder druiven helaas. Er komen wel enorm veel nieuwe takken (zo om de 20/30 cm) aan de hoofdranken die we langs draden aan de muur hebben geleid. De takken met druiven snoei ik nu iets terug. Maar wat doe ik met alle overige takken? Helemaal wegsnoeien of stukken laten zitten? Doel is natuurlijk volgend jaar wel weer veel druiven te hebben.

di, 23/06/2020 - 13:56
John-B

Beste tuinmakker,
Toen ik nog druiven teelde (een flink aantal jaren geleden, toen het klimaat nog niet zo opgewarmd was) knipte ik alle lange slierten die me niet uitkwamen gewoon af. Een beperkt aantal scheuten liet ik staan en die snoeide ik terug tot op drie ogen. Die laatste snoei deed ik rond de Kerst bij niet vriezend weer en de lange slierten gingen er af op het moment dat ze te lastig werden, het hele jaar door. Nooit problemen met de oogst gehad. Ik hoop dat dit van nut is. Succes en groet,
John

di, 23/06/2020 - 20:44
tuinmakker

Dank John, ik deed het meestal ook een beetje zo. Tot twee jaar terug, toen heb ik alles een keer kort gesnoeid (alle kleinere takken eraf) en toen had ik het jaar erop heel veel druiven. Dus ik dacht, dat doe ik weer zo. Maar dit jaar zit er dus bijna niks aan. Vandaar dat ik nu toch weer wat langere scheuten laat zitten. Komt vast weer goed volgend jaar!

Onderwerp gesloten