Aucuba krijgt lelijk blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/05/2008 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aucuba krijgt lelijk blad

Wij hebben vorig najaar een aucubainfo-icon geplant. Hij leek goed aan te slaan, maar nu krijgt hij rare zwarte vlekken op het blad. Hij loopt tegelijkertijd prachtig uit: er komt allemaal nieuw blad in. Maar per dag lijken er ook extra lelijke bladeren bij te komen. Wat is er aan de hand?
Ik zie trouwens ook dat de aucuba besjes had moeten krijgen, maar bij ons zijn dat zwarte droge bolletjes geworden....
Wie weet wat er mis is, én wat ik er aan kan doen?

za, 10/05/2008 - 22:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het najaar geplant, heeft de plant nog nauwelijks de tijd gehad om diep te wortelen. Geef ruim water nu het zo droog is. Het zwarte blad is oud blad van voorgaande jaren, wat afgestoten wordt en vervangen door het jonge.

zo, 11/05/2008 - 13:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan het geen vorstschade zijn? Ik kom er nu achter dat er adviezen zijn om een aucubainfo-icon niet in de ochtendzon te plaatsen, omdat er dan na vorst schade op kan treden? Ik wist dat wel van de camelliainfo-icon, maar niet van aucuba. Hij krijgt bij ons wel ochtendzon....

zo, 11/05/2008 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aucubainfo-icon is veel sterker dan Camelliainfo-icon en het heeft niet noemenswaardig gevroren. De vorstschade kan pas optreden als de vorst diep in de grond zit. Verder ben ik het volledig eens met de verklaring van Greenconnection, de plant vervangt zijn oude blad door het verse.

Ruud

zo, 11/05/2008 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fijn, bedankt voor jullie antwoord. Ik was al bang dat ie één of andere ziekte had. Dit is goed nieuws. Dank!

Onderwerp gesloten