Dopluis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/09/2018 - 14:38
Dopluis op vijg... (anoniem geplaatst)

Dopluis

Mijn vijgeboom in pot zit onder de dopluis. Ik zie kleine donkerbruine bolletjes, voornamelijk op groene bladstelen en bruine takken. Lichterbruine kleinere bolletjes zitten ook op het blad. Er is veel honingdauw. De plant staat in een serre

di, 18/09/2018 - 22:32
GreenConnection

Ficusinfo-icon carica in een serre is gevoelig voor dopluis. Zet de plant buiten en dan heb je minder problemen. Een vijg is winterhard in ons land.

Voor nu kun je de luizen aanstippen met olijfolie.

za, 22/09/2018 - 22:16
GreenConnection

@Dopluis op vijg...: mee eens?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag