echte meeldauw op catalpa's (trompetbomen)

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/08/2007 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

echte meeldauw op catalpa's (trompetbomen)

hallo

wij ztten met een probleem..

we hebben sinds vorige week dinsdag 4 catalpainfo-icon's (uit container)geplant in de tuin
en na 2 dagen zag ik vanuit het slaapkamerraam een wittige aanslag op de bovenkant van de bladeren zitten, zeer veel bladeren aangetast.. dit heeft er dus al in gezeten..

teruggegaan naar het tuincentrum en die zeiden.. ja hoor meeldauw.. met veel pijn en moeite mocht ik na 2 dagen na aankoop ! GRATIS.. een vloeibaar-middeltje mee nemen om de bomen in te spuiten.. van bayer garden zo gezegt zo gedaan

nu na 5 dagen heb ik niet echt het idee dat het heeft geholpen.. en sterker nog 1 boom krijgt nu allemaal gele bladeren en hangen en maar slapjes bij alsof er al maanden geen regen in gevallen..

wat kan er gaande zijn.. toch ook niet de verwelkingsziekte ofzo ?! dat zou helemaal wat zijn.. of krijgt ie gewoon een tik van het middel ?

kan ik nog andere manieren proberen om de meeldauw te bestrijden ? (is het uberhaupt wel te bestrijden?) is het schadelijk (dodelijk) voor mijn pas geplante bomen ? kan ik hem wel snoeien volgend jaar ? welke periode is het beste daarvoor ?

alvast vriendelijk bedankt voor de tip en antwoorden

za, 11/08/2007 - 01:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het probleem is vooral, dat als je in deze tijd zulke bomen koopt, je totaal niet weet, hoelang ze al op het tuincentrum stonden en hoe ze daar verzorgd werden. Dat is het risico dat je neemt als je buiten het normale plantseizoen wilt planten.
Waarschijnlijk (en hopelijk) is volgend jaar, als de bomen goed aangeslagen zijn, het probleem opgelost.
Troost je met de gedachte, dat veel bomen nu al een herfstachtig uiterlijk krijgen, door de natte en te koude "zomer".

za, 11/08/2007 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze zomer is helemaal niet te koud maar zelfs bovengemiddeld warm! Door de regen en grauwheid merken we er alleen weinig van.

Ruud

Onderwerp gesloten