jasmijn (vaste plant)

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/07/2003 - 21:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

jasmijn (vaste plant)

Ik heb in het voorjaar een jasmijn geplant. De bladeren krijgen bruine randjes en krullen een beetje om. Nu komen er wel jonge fris groene scheuten aan, maar die worden ook aangetast. Er zit geen ongedierte in. Wat is dit, en hoe kan ik het behandelen?

vr, 08/08/2003 - 17:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb ik ook gehad, ttz ik heb in het totaal al vier Jasmijnen gehad (ze ruiken toch zo goed. 2 daarvan zaten in een pot, twee staan in de tuin. De eerste in de tuin, de zogenaamde 'winter-jasmijn' is door mijn hond kapotgepist... De andere staat nu wat afgelegen en doet het goed.
De twee in de potten hadden hetzelfde als die van jou, ik dacht dat ze er aan waren en had ze al in een vergeet hoekje gezet. De eerste ging volledig kapot (jasm. officinalis of polyanthum dacht ik). Maar van de tweede heb ik al de oude stengeltjes met oude bloemknopjes en bladen gesnoeid en het resultaat mag gezien worden, nu groeien die kleine scheutjes als gek en heb zelfs Bekeart draad moeten zetten zodat hij zich er kan opwinden, nu is 'm ongeveer 70cm hoog... Dus ik zou zeggen, afsnoeien die oude handel.
Hopelijk helpt dit je wat, maar snoei in het begin niet alles he, als 't nieet goed is dat je je hele plant niet kwijt bent. Als 't helpt zie je 't direkt.
Cu

Onderwerp gesloten