Ligusterhaag werpt blaadjes af

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/01/2005 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ligusterhaag werpt blaadjes af

Hallo,

Mijn 1-jaar jonge ligusterhaag (ovalifolium), begint zijn blaadjes af te werpen. Enkel de blaadjes in de top blijven hangen.
Andere ligusterhagen in de buurt blijken daar momenteel geen last van te hebben.
Is dit reden tot paniek?

za, 08/01/2005 - 23:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Paniek lost niets op, en dikwijls is even afwachten al voldoende. Deze hagen zijn niet volledig wintergroen, bij strenge vorst verlieren ze hun blaadjes, maar zo streng heeft het nu ook weer niet gevroren, dit is mischien omdat het nog een jnge haag is.Veel meer dan in paniek alles uittrekken kan je nu toch niet doen, en als het hout niet dood is moet je dat zeker NIET doen, zoals ik al zei, afwachten tot de lente komt en dan komt alles waarschijnlijk weer goed

zo, 09/01/2005 - 11:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

De eerste vraag is heb je de grond goed voorbewerkt voor de struiken zijn geplant? Het kan zijn dat de struiken (ook na goede voorbereiding van de grond) tijd nodig hebben om zich goed te settelen.

Houd verder in de gaten of er geen water bij de wortelsblijft staan, of dat de grond doorweekt blijft. Vooral oudere ligusterplanten worden gevoelig voor wortelschimmels bij afwisselende periodes van langdurige droogte en zware regenval. Vooral de natte voeten geven dan een probleem. Maar dat is advies voor later en niet voor een jonge heg die nog volop groeit.

Sterkte

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag