Mysterieuze bladluis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 21/06/2018 - 21:28
plantnalp

Mysterieuze bladluis

Vandaag ontdekte ik beestjes in mijn huis, iemand vertelde mij dat het waarschijnlijk bladluis is (ook al zaten ze gek genoeg bij elkaar op de muur) en toen ben ik mijn planten eens gaan inspecteren. Ik ontdekte toen dat er in de aarde van iedere planten witte korrels zitten, ik heb geen idee of dit gerelateerd is aan de vermoedelijke bladluizen of dat het iets anders is wat eventueel kwaad zou kunnen doen.

Terwijl ik hiermee bezig was zag ik ook nog een aantal andere merkwaardige ontwikkelingen zoals een plantje dat ineens minder goed functioneert en waar nu een stoffige substantie om heen groeit.

Ik kan mij voorstellen dat dit allemaal losstaande problemen zijn, of in sommige gevallen misschien uberhaupt geen problemen, maar omdat ik er vrij weinig verstand van heb wou ik het voor de zekerheid allemaal noemen. Wie weet zijn er onderlinge relaties.

Ik heb foto's toegevoegd van alles wat ik heb aangetroffen. Wie weet wat er allemaal aan de hand zou kunnen zijn en wat ik in ieder geval zou kunnen doen tegen de bladluis? Ik heb ontzettend veel planten in en buiten huis.

do, 21/06/2018 - 21:36
GreenConnection

Bladluis zit op blad en zelden of nooit op een muur; daar vinden ze niets om leeg te zuigen. Lijkt me eerder een spinachige.

Witte korrels kunnen vaak voedingskorrels zijn of korrels die men toevoegt om de grond luchtiger te maken.

De Fittonia is waarschijnlijk verdroogt of een keer te nat geweest.

vr, 22/06/2018 - 12:40
peterplant

De beestjes zijn jonge larfjes van een lieveheersbeestje. De witte korrels zijn perliet dat inderdaad gebruikt wordt om de potgrond luchtig te maken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag