Ooievaarsbek (geranium macrorrhizum 'spessart‘) gaat steeds dood

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/08/2021 - 09:56
Mkessels

Ooievaarsbek (geranium macrorrhizum 'spessart‘) gaat steeds dood

Hallo,

4 jaar geleden hebben we in onze tuin een perk aangeplant met de ooievaarsbek (geraniuminfo-icon macrorrhizum 'spessart'). Dit zou een makkelijke bodembedekker moeten zijn, die binnen een jaar dicht zou groeien. 
man vier jaar hebben we nog steeds meer een aantal kleinere plantjes, die telkens groeien, vaak ook tot bloei komen, en dan krijgen ze vlekken, rode randen aan het blad, en dan sterft de hele plant af. 
Iemand een idee wat er mis is?

za, 21/08/2021 - 13:17
peterplant

Meest waarschijnlijk is een probleem met je grond. Heb je de grond wel eens bemest?

za, 21/08/2021 - 20:16
Mkessels

Beste peterplant, bedankt voor de reactie. Ik heb jaarlijks een dosis Culterra NPK 10+4+6 Koemestkorrel gegeven. Heeft de geraniuminfo-icon meer, of wat anders nodig?

zo, 22/08/2021 - 00:18
peterplant

Wat is een dosis. Over het algemeen wordt er te weinig koemest gegeven. Koemest is eerder voeding voor de grond ( het bodemleven) dan voeding voor de plant. Er moet dus flink gedoseerd worden. Heb je enig idee hoeveel koemest je per vierkante meter geeft?

zo, 22/08/2021 - 10:39
Mkessels

Ik geef 1kg per 10m2, 1x in het voorjaar.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag