Plant krijgt gele bladeren met zwarte pikkels en valt langzaam uit. Wat is er mis?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 31/03/2021 - 14:40
Maarten de Bruijne

Plant krijgt gele bladeren met zwarte pikkels en valt langzaam uit. Wat is er mis?

Goedemiddag,

Ik heb totaal geen verstand van planten en tuineren en al een tijdje op internet zitten zoeken, maar ik kan helaas niet vinden wat nu precies het probleem is met de plant van de foto's.

Zoals jullie kunnen zien worden er steeds meer bladeren geel en hebben ze zwarte spikkels. Ik zie verder geen schimmel of iets dergelijks en heb recent de tuin bemest. Iemand die mij hierbij kan helpen?

wo, 31/03/2021 - 17:08
peterplant

De Elaeagnusinfo-icon ebbingei, olijfwilg, is een groenblijvende plant. Maar alle bladhoudende planten laten op een gegeven moment, vaak de lente, hun oudste bladeren vallen. Wat je ziet is dus een natuurlijke actie van de plant. Niets aan de hand dus. Als de plant heel veel geel blad krijgt, kan dat een teken zijn dat je te weinig mest geeft.

Bij olijfwilgen moet je tegenwoordig wel opletten voor de olijfwilgbladvlo. 

wo, 31/03/2021 - 20:12
Maarten de Bruijne

Hoi Peter,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik begrijp dat die zwarte spikkels dus ook erbij horen? Er komt ook wel nieuwe blad op, deze hebben ook die zwarte spikkels.

Groeten,

Maarten

wo, 31/03/2021 - 20:17
peterplant

De zwarte stippels op de foto horen erbij. Kun je een close-up foto plaatsen van een jong blad met zwarte stippels?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag