Salix integra hakura nishiki BRUINE BLAADJES

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/05/2007 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Salix integra hakura nishiki BRUINE BLAADJES

Hallo,Mijn Salixinfo-icon Integra vertoont sinds kort bruine blaadjes.
Hij staat smorgens in de zon en van 12.00 in de schaduw.

Wie eet wat er aan de hand is?

bedankt MM

wo, 30/05/2007 - 19:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze wilg verbrandt heel vaak in de zon. En we hebben al heel wat zon gehad. 't Is ook eigenlijk een plant voor de schaduw.

wo, 06/06/2007 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

kijk ook of je kleine spinnenwebjes ziet. ik heb namelijk spint gehad in mijn salixinfo-icon en die is vervolgens dood gegaan. (ik was er te laat bij)
zoniet dan zal het idd droogte zijn.

vr, 07/09/2007 - 02:02
tuinliefhebber

Hallo, ik ben al een geruime tijd met mijn voortuin bezig geweest, en ben erg trots op het eindresultaat.Maar nu het volgende: begin Juni heb ik 4 Salixinfo-icon flamingo integra geplant in de voor tuin deze staan +/- een meter uit elkaar. Ze groeiden de weken erop als kool , eind juli kreeg ik van mijn schoonmoeder de tip dat ik een bladluis op had zitten.Na aanschaf van een bladluisverwijderaar was dat probleem eigenlijk vrij snel verholpen, alleen voor een van de boompjes was het te laat en die verloor al zijn blad en de takjes waren ook helemaal donker. Ik besloot de laatste dorre blaadjes te verwijderen en hem kort te snoeien.In Augustus kwam er na een week alweer groene takjes aan en de weken erop ook alweer kleine blaadjes. Nu is er een ander boompje lijkt ook nu al zijn blad te verliezen, kan het zijn dat ik daar ook te laat mee ben geweest met het bladluisverwijderaar ? hier zat namelijk ook luis op.De andere drie groeien nog steeds erg goed.
Mijn vraag na die ingewikkelde verhaal ( hahha )

1: kan ik dit boomje nu ook nog snoeien net als het vorige? of ben ik hier nu te laat mee?
2: heeft iemand nog snoeitips voor mij ?

3: Ik heb nog 2 seringen verplaatst in augustus van een pot naar de voortuin, was dit wel heel slim van mij? of kan hij hier wel tegen ze hebben nog al wat bladeren verloren deze had ik al een jaar of drie in de pot staan ze zijn ongeveer 1,50 hoog en bolvormig.

ik zie graag een reactie tegemoet en alvast bedankt voor de moeite voor al mijn vragen

groet een tuinliefhebber.

Onderwerp gesloten