Zieke hortensia's

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/06/2007 - 00:49
edwin98

Zieke hortensia's

Ik heb van mijn werk (ik zit in de export van tuinplanten) pas een paar 'verdroogde' Hortensia's meegenomen die visueel niet meer aantrekkelijk waren. Nu heb ik ze even in de pot laten staan en er wat gewas op laten komen wat goed gelukt was.

Omdat we de tuin aan het aanleggen zijn heb ik ze daar natuurlijk ingeplaatst in een strook van ca. 10 meter, en dan 2 rijen breed. Nu doen de achterste Hortensia's het redelijk maar de voorste groeien eerder 'achteruit' dan 'vooruit'!.

Het probleem is dat de jonge blaadjes geel worden en heel armzalig eruit zien, af en toe komt er een tak in die slaphangt?

De grond heb ik van te voren goed omgespit, de planten krijgen voldoende water, wel groeien ze onder een hele grote boom, maar omdat een deel er geen last van heeft lijkt me niet dat dit het probleem is. Sinds vorige week heb ik osmocote (6 maanden) en gedroogde koemest door de grond gedaan. Ook heb ik alle bloemen en knoppen verwijderd zodat de plant zich op zijn bladgroei kan concentreren.

De eerste foto is van een slechte plant, de tweede van redelijk goede planten. Om de derde foto zie je dat de slechte planten nog wel nieuwe blaadjes maken, maar echt gezond ziet het er niet uit.

Zou het kunnen zijn dat de planten zich meer met wortelen dan groeien bezighouden? En dat dit misschien moezaam gaat?

Mijn vraag was nu of er iemand ervaringen of tips heeft waar ik wat aan heb, want ik baal er een beetje van.

Zieke hortensia's
wo, 20/06/2007 - 00:50
edwin98

foto2

Zieke hortensia's
wo, 20/06/2007 - 00:51
edwin98

foto 3

Zieke hortensia's
wo, 20/06/2007 - 09:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoals je zelf al aangaf, waren er wat planten"verdroogt'. Deze struiken hebben de tijd nodig om goed te wortelen en dat gaat niet zo snel als je zou willen. Vanaf volgend seizoen gaat de groei er pas echt goed inkomen.

za, 23/06/2007 - 11:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edwin,
Hortensia's houden van veel water. Krijgen ze wel voldoende water onder die grote boom? Bomen houden ook van veel water en dan blijft er voor de hortensia's niet veel over.

Vaak plant ik de hortensia's die ik een tijd binnen heb gehad na een tijdje in de tuin. Ook dan vallen eerst alle bladeren af, na een paar maanden komen de eerste nieuwe blaadjes en het volgende jaar doen ze het pas goed.

Maar voldoende water is heel belangrijk.

Onderwerp gesloten