ziektes wilde kastanje

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/06/2004 - 21:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

ziektes wilde kastanje

mijn wilde kastanjes vertonen reeds 3 jaar dezelfde verkleuringen op de bladeren, roestbruine vlekken over het ganse blad. na de storm van 23062004 heb ik rotte plekken aangetroffen op de plaats waar een grote tak is uitgerukt. ik vrees het ergste.
heeeeeeeeeelp.

za, 26/06/2004 - 10:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

De rotte plekken zijn niet zo goed, maar hrbben niets te maken met het afsterven van het blad, dit komt door de kastanjemineerrups, het kind van de kastanjemineermot. Deze rupsjes zitten in het blad, eten de adertjes van het blad door en hierdoor krijgt een gedeelte van het blad geen sap meer en droogt uit. Doordat deze plekken steeds groter worden en doordat er verscheidene plekken in een blad zitten zullen die droge plekken op den duur samen komen en kan er zelfs een volledig blad afsterven

di, 27/07/2004 - 14:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kastanjemineermot en rups is buiten het feit dat de bladeren ervan verkleuren onschadelijk voor de kastanjeboom.

De kastanjemineermot is een geschenkje dat onze soldaten uit Balkan hebben meegebracht.

Probeer de kastanjemineermot niet te bestrijden want dat doet meer kwaad dan goed, naar het schijnt zijn ze zowieso moeilijk te bestrijden en komen er 3 generaties rupsen te voorschijn per jaar.

ma, 02/08/2004 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,

ik zit momenteel met een gelijkaardig probleem
als dit niet schadelijk is voor de kastanjeboom, betekent dit dan dat dit elk jaar zal terugkeren of sterven de beestjes af in de winter. Waardoor ik volgend jaar terug een gezonde boom zal hebben?
koen [dot] vandorpeatskynet [dot] be

wo, 01/09/2004 - 17:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neen, die verdomde Mineermotten sterven niet af in de winter.Wij hebben een hele dreef met prachtige oude bomen en ze zijn allemaal aangetast. Dit probleem is al +/- 3 jaar aan de gang in onze streek (rond Brussel) en rukt verder op. Naar het schijnt zou het komen overwaaien uit Oost-Europa. De bomen zouden er niet dood van gaan!? Het is natuurlijk niet erg mooi. De enige remedie zou zijn om de bladeren allemaal onder de bomen vandaan te halen, naar de gemeentelijke composthoop te brengen, te verbranden of te begraven. Vorig jaar hebben wij, samen met onze buurman, de immense karwei aangevat om al deze bladeren op te ruimen en weg te voeren. Het helpt, de bladeren zijn er merkelijk beter aan toe dan vorig jaar, maar opgelost is het nog niet. Wij trachten nu iets op gemeentelijk (of zelfs intergemeentelijk) vlak te organiseren.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag