buddleia davidii nanho blue

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/07/2006 - 14:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

buddleia davidii nanho blue

Hallo,

ik heb een grote rechthoekige border met 24 vlinderstruiken. Vorig jaar (het jaar van de aanplanting) vond ik dat ze veel mooier en voller waren dan dit jaar. Het is de bedoeling dat deze planten een mooi massief worden, maar op dit moment vind ik het een beetje slordig. Ik heb ze in het vroege voorjaar teruggesnoeid tot op 50 cm. Zou ik iets verkeerd gedaan hebben waardoor het nu struiken geworden zijn met van die lange uitschieters? Of moet ik het geheel nog een paar jaar tijd geven?

do, 06/07/2006 - 15:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Terug snoeien tot op een (laag) gestel is prima. Het beste snoei je dan de nieuwe groei terug tot op één paar knoppen. Die lange sprieten hoort zo. De nieuwe takken van een vlinderstruiik groeien zo'n 2 meter in een seizoen

do, 06/07/2006 - 21:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

U had de vlinderstruiken verder moeten terugsnoeien. Tot 50 centimeter is niet ver genoeg. Ik zou terugsnoeien tot op drie ogen/uitlopers per tak. Dit lijkt rigoureus maar het kan geen kwaad.
Besef dat vlinderstruiken geen supernette struiken zijn zoals geknipte buxusinfo-icon of taxusinfo-icon. De uitschieters die U noemt horen nou eenmaal bij een vlinderstruik. Het geeft de plant zijn charme.

Gegroet, de tuinprins

zo, 30/07/2006 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

De hoogte waarop een vlinderstruik gesnoeid moet worden is makkelijk te onthouden: ongeveer op kniehoogte.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag