Buxus sterk terugsnoeien

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/02/2011 - 12:12
Sientje

Buxus sterk terugsnoeien

Ik wil mijn buxushaag ongeveer 30 cm kleiner snoeien in hoogte en breedte, omdat deze echt veel te groot is geworden. Ik weet dat ik dan kale takken ga hebben. Kan dit kwaad ? Schiet deze gewoon terug uit ? En wanneer snoei ik deze buxusinfo-icon het beste ; nu al, of rond de maand mei ?

zo, 27/02/2011 - 13:07
bomensnoeier

ja dat is mogelijk bij buxusinfo-icon heb het zelf vorig jaar ook gedaan het kan nu
maar mooier is rond de maan mei aangezien de buxus dan gelijk weer uit gaat lopen op het kale hout

zo, 27/02/2011 - 13:45
hansi

Als je snoeit,doe dit dan op een bewolkte dag,als de zon er teveel op schijnt,heb je kans dat de randen teveel indrogen/verbranden,dit ziet er lange tijd lelijk uit.Zorg als je snoeit,dat je dit doet voor 21 juni(langste dag,st.janslot),de laatste keer rond september,zo heeft de plant de kans om nieuw lot te maken voor de winter,snoeiwonden voor de winter goed dicht te laten groeien(bacterien,virussen en schimmels krijgen dan geen kans om de plant te infecteren).

m.v.g.
hans

zo, 27/02/2011 - 17:13
tuinprins

Misschien een beetje off topic maar:

Over het moment van het snoeien van buxusinfo-icon (bewolkt weer) zijn de meningen een beetje aan het veranderen. De oorzaak hiervoor is de gevreesde ziekte Cylindrocladium buxicola. Onderzoek wijst uit dat deze ziekte zich vooral verspreidt bij vochtig en bewolkt weer tijdens de zomerperiode en veel minder gedurende droge en hete weersomstandigheden. Hieruit volgt dat je beter kunt knippen bij zonnig en droog weer. Nadeel is dat de planten er hierdoor een aantal weken niet zo fraai uitzien.

Gegroet, de tuinprins

zo, 27/02/2011 - 18:19
D_SDennis

gEWOON NIET TE LANG WACHTEN MET SNOEIEN. dAN HEB JE OOK GEEN LAST VAN BLADVERBRANDING. dAT ONTSTAAT PAS ALS DE SCHEUTEN TE LANG WORDEN EN DE ONDERSTE BLAADJES TEVEEL IN DE SCHADUW ZITTEN.

ok, volgende keer Capslock uit....

zo, 27/02/2011 - 22:53
Sientje

Bedankt voor jullie advies. Ik ga niet te lang meer wachten met snoeien.

Onderwerp gesloten