Catalpa snoeien

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/11/2019 - 15:02
Bart Vandecasteele

Catalpa snoeien

Toen ik 8 jaar geleden in mijn huis kwam wonen stond er in de tuin een catalpainfo-icon. Die was toen iets minder dan anderhalve meter hoog, en ik ging ervan uit dat dit een dwergvorm was.
Sindsdien is dit echter een boom geworden van 5 tot 5 meter hoog en met een kruin van eenzelfde diameter. Dat alles terwijl mijn tuintje slechts 8 meter breed is.
De boom begint te vertakken op een 40tal cm boven de grond en ik vind hem véél te mooi om te rooien.
Vandaar mijn vraag ; heeft iemand snoeitips om hem onder controle te houden ? Kan ik hem helemaal kort zetten tot op de hoofdtakken ?

zo, 10/11/2019 - 16:36
peterplant

Waar je hem ook afknipt, hij loopt altijd weer opnieuw uit. Ik zou het snoeien wel uitstellen tot maart, anders zit je heel de winter tegen een gesnoeide plant aan te kijken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag