Frambozen snoeien

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/02/2022 - 12:33
Duindoorn

Frambozen snoeien

Goedendag,

ik ben relatief nieuw in tuinen land met nu 1.5 jaar in een huis met felbegeerde achtertuin. Helaas is die nu nog strak betegeld, maar dat veranderen staat in de planning (even doorsparen!)

in de voortuin heb ik vorig jaar al wet regels verwijderd om een groenstrook aan te planten en heb daar onder andere wat frambozen neer gezet.

Ik heb alleen geen idee hoe ik die moet snoeien en ik zie nu dat ze knoppen beginnen te vormen.

ik heb een foto bijgevoegd. De linker op de tweede foto is “vroeg herfst dragend”, de rechter een zomer framboos en ik heb er nog 1 wat volgens mij een herfst framboos is (1e foto, kaartje is daarvan weggewaaid).

beide herfst versies beginnen knoppen te vormen. De zomer variant niet echt, maar daar zie ik wel meer frisse jonge blaadjes rondom de kop opsteken.

Hoe moet ik dit aanpakken qua snoeien?

Sowieso wil ik ze dit jaar ook beter gaan opbinden want ze wouden vorig jaar toch iets meer de hoogte in dan waar ik op gerekend had, maar dat terzijde.

ik ben benieuwd!

Hefstframboos
Vroeg herfst links en zomer rechts
za, 26/02/2022 - 13:34
peterplant

Een zomerframboos draagt op de takken die verleden jaar gevormd zijn. Takken die verleden jaar vrucht gedragen hebben kun je vlak boven de grond afknippen.

Herfstframbozen worden normaal gesproken in de lente radicaal boven de grond afgeknipt. De nieuwe scheuten die dit jaar uit de grond groeien geven later in het jaar bloemen en vruchten.

Onderwerp gesloten