fruitboom snoeien

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/01/2018 - 12:18
groentje12

fruitboom snoeien

Binnenkort wil ik mijn drie fruitbomen snoeien. Als nieuwe bewoner van dit huis nog niet eerder gedaan. Bijgevoegd foto vd boom zoals hij er nu uitziet.
Ik heb begrepen dat je sowieso de taken die naar binnen wijzen moet snoeien omdat de boom 'open' moet blijven. En dat taken die vertical groeien ook weg kunnen, omdat de horizontale taken vrucht zullen dragen. Klopt dat??

In de tweede foto 'snoeien' moeten dan de takken boven de rode strepen sowieso weg?

Dank

Ron

boom
snoeien
zo, 07/01/2018 - 14:07
GreenConnection

Zoals op de foto aangegeven, doe je dat goed!

zo, 07/01/2018 - 14:30
groentje12

ok, maar zitten daar geen vruchtknoppen aan?

zo, 07/01/2018 - 14:36
GreenConnection

Op 1-jarige loten zitten geen vruchtknoppen. Die vindt je op het overjarige kortlot.

zo, 07/01/2018 - 23:16
peterplant

Zo te zien zijn de bomen al een aantal jaren niet gesnoeid. Je zult de boom wat opener moeten snoeien, De boom dus een beetje uithollen, dat wil zeggen bovenin, in het midden van de boom wat meer takken wegsnoeien dan dat je zelf aangeeft.

Je moet trouwens niet bang zijn dat je bloemknoppen wegsnoeit. Je moet een evenwicht zien te krijgen tussen groei en bloei. Te veel bloemen en eventueel vruchten is ook niet goed. Dan geeft de boom te veel energie aan het fruit en te weinig aan groei en bloemknop aanleg voor het volgende jaar. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.