Hortensias

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/02/2008 - 02:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensias

Wij willen dit jaar de hortensia's echt rigoureus terug snoeien. Echter, door het warme weer lopen de hortensia's nu al uit en vormen al blad. Moeten wij de hortensia's juist nu snoeien, of blijft het beter te wachten tot na IJsheilligen? Is het nog steeds mogelijk na IJsheiligen de hortensia's dusdanig kort te snoeien zonder dat de bloemen daarmee worden beschadigd?
Bvb dank voor reactie!

di, 29/01/2008 - 23:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kort snoeien, betekent in alle gevallen geen bloei het eerste jaar. De bloeiknoppen zitten namelijk in het bovenste deel van de stengel.

Een mogelijkheid is om de totale snoei te spreiden over 2 jaar. Dus dit voorjaar de oudste takken kort zagen en een aantal laten staan, die deze zomer nog bloeien. Het volgend voorjaar de volgende takken. Zo blijft er bloei in de struiken.
Succes!

wo, 30/01/2008 - 00:36
mar.ko

Bij evt. snoeien hoef je niet tot na de ijsheiligen te wachten, maar ik zou wel tot in maart wachten.
Als je er voor kiest de Hortensia in 1 keer kort te snoeien en zoals Greenconnexion al zegt de bloei dat jaar over te slaan, hou er dan rekening mee, dat de heester beslist een stuk gerekter en hoger zal worden.
Dit is een normale groeireaktie na flink snoeien.

Marja

do, 31/01/2008 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als aanvulling op de vorige oplossingen, een combinatie van stengelsnoei met wortelsnoei (met een spade rondom te plant) zorgt er voor dat groei wordt getempeerd, klant blijft kleiner.

do, 31/01/2008 - 22:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het ligt er helemaal aan welke hortensia u heeft. Als u dat nog wilt vertellen, dan kunne we een beter advies geven.

Plantadvies

zo, 03/02/2008 - 02:34
mar.ko

Daar heeft plantadvies helemaal gelijk in. We gaan er allemaal maar van uit dat het om de Hydrangeainfo-icon macrophyla gaat, maar er zijn inderdaad meerdere soorten met andere snoeiwijzen.

Vriendelijke groeten,
Marja

Onderwerp gesloten