pruim snoeien

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/09/2013 - 17:59
Madeleen

pruim snoeien

Mijn Mirabelle de Nancy is helaas nogal uit z'n model omdat ik hem afgelopen jaar niet heb gesnoeid. Nu las ik dat ik hem na augustus niet meer moet snoeien vanwege de kans op Loodglans. Wanneer kan ik hem op z'n vroegst wel gaan snoeien? In het ene boekje staat dat volwassen pruimbomen alleen in de zomer gesnoeid mogen worden. In een ander staat dat je ook 's winters mag snoeien.

wo, 18/09/2013 - 00:46
peterplant

Je kunt de Mirabelle ook in september nog zonder probleem snoeien. Als je dikke takken door moet zagen, laten we zeggen dikker dan 3 cm, dan kun je de snoei ook uitstellen tot komende lente. Vanaf het moment dat de plant begint uit te lopen, kun je weer snoeien.

wo, 18/09/2013 - 19:51
Madeleen

Fijn om te weten dat het nog kan. Er moet veel vanaf. Ik zal nu de ergste uitlopers eraf halen. In het voorjaar, als het blad er nog niet aan zit, kan ik de vorm beter zien en dan doe ik de rest.

wo, 18/09/2013 - 22:20
WiPe

Als je veel moet snoeien kun je beter spreiden. Je kan dan nu nog wat doen en pas volgende zomer de rest, eventueel zelfs pas over twee jaar.
te sterk snoeien stimuleert de vorming van waterlot, zeker wanneer je in het voorjaar zou snoeien. Het is hoe dan ook geen goed idee om pruimen te snoeien voor het uitlopen van het blad, je wacht best tot juni of zelfs juli.

do, 19/09/2013 - 11:04
Madeleen

Bedankt voor de goede raad. Het snoeien wordt nu een meerjarenplan. Ik had hem net een beetje in model gesnoeid, toen de berkenboom naast hem door de buurman werd gekapt. Nu heeft hij dit jaar veel meer water en wat meer licht gehad. Hij heeft nu heel veel takken erbij en vrijwel geen pruimen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag