Snoeien +- 20 jaar oude catalpa

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/08/2016 - 13:55
Rammeleen

Snoeien +- 20 jaar oude catalpa

Hoy.
Ik heb in de tuin een catalpainfo-icon staan aan mijn terras. Deze is vermoed ik een 20 jaar oud ( ik woon hier nu een 10 jaar en deze was al tamelijk groot als ik hier kwam en volgens vorige eigenaar toen een 10 jaar oud) deze was nog nooit gesnoeid en ik heb deze na een 3 jaar heel kort gezet en product gegeven om van de verwelkingsziekte te redden. Sedert dien een tal keer ingekort. Maar er beginnen steeds meer gekruiste takken in te groeien. Nu zou ik deze weer eens willen snoeien mär op een deftige manier. De boom heeft z grote knoesten ( takken) waar alles uit groeit ( het waren er 3 maar ooit moet er 1 uitgescheurd zijn bij eenbstorm) daar had ik een v ingezaagd om vuil uit te laten)
Nu de eigenlijke vraag... hoe kort of hoe snoei ik deze? Ze mag vrij groot worden om over de terras te groeien. Plaats genoeg.
Mvg

di, 16/08/2016 - 15:25
GreenConnection

Zo te horen is er al heel wat 'geknoeid' met deze boom. Als je toch de ruimte hebt, waarom dan snoeien? Hoe vaker je snoeit, hoe meer 'waterloten' je krijgt en daarmee kruisende takken.

vr, 19/08/2016 - 12:21
GreenConnection

-@rammeleen : mee eens?

vr, 19/08/2016 - 20:51
birdwatcher

Ik ben ook heel nieuwsgierig met welk middel je de boom van verwelkingsziekte gered hebt :)

vr, 19/08/2016 - 22:02
Rammeleen

ja plaats genoeg wil hem wel deftig houden natuurlijk... te zeggen deftig krijgen. is idd al ferm mismeesterd over de tijd. mss dat ik best alles nog eens afdo naar de grote takken op ( zijn er 4 geen 2 waren er 5) en dan een tijdje alleen de deftige takken aanhou en de rest er eens om de zoveel tijd van tussen haal?
en het product was een product voor verwelkingsziekte bij rozen. dit met liters toegediend via gaten die ik in de grond gemaakt heb en daar kegels opgezet. die gevuld zodat het langzaam aan in de grond kan dringen. weken aan een stuk.
mvg

Onderwerp gesloten