snoeien Amerikaanse sering

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/11/2005 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien Amerikaanse sering

Hallo
Ik heb een Amerikaanse sering en deze w.s. niet goed gesnoeid. Er zitten namelijk veel open stukken in, takken zijn deels kaal en alleen aan de uiteinden zit blad. Nu is mijn vraag; kan ik de sering helemaal terug snoeien tot aan de stam ? in de hoop dat tie dan weer volle taken krijgt.
Bvd

Petra

do, 10/11/2005 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

De amerikaase sering is niet geheel winterhard, dus niet nu snoeien. Afdekken tijdens strenge vorst, is noodzakelijk als hij in de volle grond staat. Snoeien: Alle soorten van de Amerikaanse sering worden aan het begin van het voorjaar gesnoeid. De scheuten worden met tweederde van hun lengte ingekort. Snoei op een naar buiten gericht oog. Van de volwassen struiken worden de scheuten met de helft van de lengte ingekort. Zorg voor voldoende licht en lucht, door de struiken open te snoeien. Groenblijvende Ceanothusinfo-icon bloeit op hout van het voorgaande jaar.

Succes Plantadvies.

wo, 09/11/2005 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarde,
In antwoord op de gestelde vraag verklaart Plantadvies dat de Ceanothusinfo-icon bloeit op het hout van vorig jaar. Welnu volgens mijn ervaring met Ceanothussen is er vooral en bijna uitsluitend bloei op het nieuwe hout ( verschil dat wel van groot belang is voor de wijze van snoeien). Of vergis ik me? Met vriendelijke groet, Rob

do, 10/11/2005 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bladverliezende Ceanothusinfo-icon (bloeit op nieuw hout) In Maart April de scheuten an vorig jaar terugsnoeien tot op een basisgestel. Ca 2.5 cm op een naar buiten gerichte knop

Bladhouden Ceanothus (bloeit op oud hout) wordt in principe niet gesnoeid, maar kan wel worden verjongd bij voorkeur begin mei.

Onderwerp gesloten