snoeien haagbeuk

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/08/2003 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien haagbeuk

Ik heb een haagbeuk ( Carpinusinfo-icon Betulus) die ca 4 m hoog is en 1.5 m breed. Kan ik deze in de breedte ongestraft terugsnoeien tot een breedte van bijv. 0.6 m. Dan zie ik dus alleen nog de stammen en de kale takken. De vraag is nu of deze takken weer normaal zullen uitlopen? Als ik dat nu doe wanneer heb ik dan weer een redelijk dichtgegroede heg?

zo, 17/08/2003 - 13:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verjongings snoei,
Voor het beste resultaat pakt u bladverliezende hagen halverwege de winter aan, waar het een drastische verjonging betreft, om een te grote belasting van de plant te vermijden is het aan te raden over meerdere jaren uit te smeren. laat tussen iedere verjonging één groeiseizoen zitten!
werkwijze: 1e jaar één zijde verjongen (aan te raden de zijde welke meeste overlast bezorgt) de andere zijde terug te nemen tot laatst gesnoeid. Goed bemesten en zorgen voor voldoende humus of organische materialen (bodemverbetering), volgende winter is de andere zijde aan de beurt en herhaald u het zelfde procedé.
Voordeel van deze werkwijze is dat u de plant niet teveel belast, niet te veel wildgroei krijgt maar ook nog een redelijk haag behoudt, in twee tot drie groeiseizoenen heeft u weer een volledige dichte haag.

eventueel kunt u overwegen om een aantal stevige en gezonde takken naar binnen te buigen op de gewenste breedte, op deze wijze krijgt u een nog dichtere haag.
veel succes,
Johan Veldhuizen https://tinyurl.com/y2tmxma4

Onderwerp gesloten