snoeien treurberk

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/03/2005 - 11:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien treurberk

Ik wil graag weten wanneer en hoe ik mijn treurberk moet snoeien.

di, 15/03/2005 - 12:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe groot is deze boom, en waarom wil je snoeien en welk effect wil je bereiken.
Normaal gesproken hoeven deze bomen niet gesnoeid te worden.

di, 15/03/2005 - 18:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

De treurberk die wij in de tuin hadden snoeiden we iedere paar jaar gewoon kort, meer als een soort leilinde alle hangende takken eraf. Dit om de planten onder de treurberk enig licht te gunnen. deze treurberk was ongeveer 30 cm in doorsnede, en had als het ware een stam die op 2 m hoogte afboog, en horizontaal liep.
snoeien gebeurde in het voorjaar dan wel najaar. het is zeker niet nodig om de deze boom ieder jaar te snoeien.

wo, 16/03/2005 - 12:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

SNOEI NIET NU!

de Berk is een bloedende boom, op dit moment mag je hem zeker niet snoeien. de periodes dat je een berk mag snoeien zijn:
tussen Oktober en eind December, en vanaf het moment dat de bladeren in zijn geheel weer aan de boom zitten, dan is de waterdruk in de boom afgenomen en zal de boom op de snoeiwonden niet meer bloeden.

Overgens kan je een berk compleet kaal snoeien als het moet, deze loopt dan gewoon weer uit.

succes,
Marcel van Leeuwen,
www.tuinhulp.com

ma, 21/03/2005 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

gaat het hierom , om een prieelberk of een berk met een een doorgaand hangende top

wo, 30/03/2005 - 13:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een berk van 30 jaar oud. Hij is inmiddels ruim 13 meter hoog. De wortels stuwen het terras al op diverse plaatsen op. Mijn tuin is 6x11 meter. Mijn buren zijn ook gelukkiger als de berk geveld wordt.
Is het tijd om mijn berk te vellen of valt hier nog veel aan te doen zonder dat ik volgend jaar met dezelfde problemen kom te zitten?

ma, 11/07/2005 - 05:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

nienke,
Een berk kan je snoeien vanaf augustus tot kerst. Vanaf de kortste dag komt de sapstroom weer opgang. Snoeien is het zelfde als bij andere (laan)bomen. Je snoeit zuigers, plakoksels en schuurtakken eerst. Vooral bij een treurvorm krijg je te maken met laaghangende takken. Dus zal je in veel gevallen moeten opkronen. Snoei nooit meer dan vijf procent van de kroon.
Liever vaker een beetje snoeien dan in een keer veel.

Peter, Je klinkt niet blij met je boom. Kleine boompjes worden groot. Mocht je de berk toch willen behouden raad ik je aan om in je terras een aantal luchtkokers te plaatsen of grindputten. Vaak komen wortels omhoog wanneer er minder zuurstof in de grond zit. Doordat er een bestating ligt bijvoorbeeld. Je zult dan toch je terras moeten ophogen/ herstraten. Kleine wortels kun je snoeien. combineer dit dan met een snoeibeurt in de kroon zodat de wortel-kroon verhouding goed blijft.

succes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag