snoeien van deze plant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/08/2011 - 19:23
dekleinewitte

snoeien van deze plant

Ik ben niet zo goed in namen van planten en nog minder op de hoogte hoe ze te snoeien.ik heb een foto bijgevoegd.kent iemand deze plant en kan je vertellen hoe deze te snoeien? gewoonlijk knip ik er in de maand oktober een dikke halve meter af maar volgens mij moet ik deze veel verder snoeien.zou ik deze kunnen snoeien tot tegen de wortels?(zo'n 30cm van de grond)en wat gaat volgend jaar dan het resultaat zijn?ik zou hem niet graag kapot snoeien want het is een zeer mooie plant.alvast bedankt voor de info

snoeien van deze plant
za, 06/08/2011 - 22:52
daucus

Deze struik ziet er prachtig uit. Je snoeit blijkbaar op de goede manier.

zo, 07/08/2011 - 01:42
peterplant

Beetje moeilijk te zien, maar ik denk dat het een Spiraeainfo-icon arguta is.

zo, 07/08/2011 - 21:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als u er in oktober ongeveer een halve meter afknipt dan wordt daarna niet veel nieuw hout meer gevormd en dan zou ik van u willen weten of hij dan in het voorjaar toch volop bloeit. De Spiraeainfo-icon die ik heb bloeit volgend voorjaar op het hout dat dit jaar gemaakt wordt, wat wil zeggen dat je 'm dan niet in oktober moet snoeien. Het snoeien gebeurt dan vlak na de bloei in het voorjaar en dat kan om de paar jaar tot bijna aan de grond toe om dan weer een bijna geheel nieuwe struik te krijgen. Ik weet echter niet precies welke Spiraea u heeft en of die op nieuw of op hout van vorig jaar bloeit. mijn struik bloeit in het voorjaar met miljoenen kleine witte bloempjes alsof het heeft geneeuwd.

zo, 21/08/2011 - 21:13
dekleinewitte

wij snoeien deze plant normaal eind september begin oktober.in het voorjaar krijgen we inderdaad heel veel van die kleine witte bloempjes alsof het sneeuwt.we hebben de indruk dat het ieder jaar minderd.als je de plant opentrekt zie je dus onder de groene takken heel veel bruine presies dode takken.ik denk dus dat de plant bloemt op hout dat het vorig seisoen is gemaakt.ik kan dus nu mischien beter niets doen en dan in 2012 na de bloei de plant snoeien tot op bv 30cm van de grond of wat denk jij?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag