Boom dood of toch niet?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/08/2021 - 14:48
Simone (anoniem geplaatst)

Boom dood of toch niet?

Ivm de tuinverbouwing vorig jaar hebben wij een krentenboom van zo'n 3 meter uitgegraven en na de verbouwing weer teruggeplant in de tuin. Helaas was dit wel in de verkeerde periode: begin september 2020. Hij heeft een weekje buiten de tuin gelegen, maar we hadden de wortels in zeil gebonden en elke dag water gegeven. Op advies van een hovenier na het terugplaatsen een kuur met wortelgroei extract gegeven van 7 dagen. Helaas heeft de boom het alsnog niet gered en kwamen er geen blaadjes aan in het voorjaar. Bij het afzagen van een aantal takken blijkt hij inderdaad dood te zijn. De bedoeling was om hem aankomend najaar uit te graven en dan te vervangen voor een nieuwe krentenboom van zo'n 2 meter hoog. Echter nu gaat hij vanuit de grond weer groeien. Althans er komen een tweetal wortelscheuten de grond uit waarvan er eentje vrij snel groter wordt. Wat nu? De oude stam afzagen en de nieuwe scheuten laten groeien of alsnog in zijn geheel verwijderen en vervangen voor een nieuwe boom? Graag advies.

wo, 04/08/2021 - 11:44
GreenConnection

Een boom die weer uitloopt, is niet dood. 

wo, 04/08/2021 - 21:36
peterplant

Er zat blijkbaar nog wat leven in de wortels en die vormen wortelopslag. Die scheuten kunnen weer uitgroeien tot een nieuwe struik. De originele hoofdtak loopt niet meer uit en kan weggezaagd worden. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.